Fiat Linea a ajuns si in Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 25.06.2007
AutoItalia a lansat astazi in Romania noul Fiat Linea, model de clasa C care va avea un pret de pornire de 12.555 euro cu toate taxele.

Din 25 iunie, AutoItalia Group incepe comercializarea noii berline Fiat Linea in Romania. Prezentat in avanpremiera la Salonul Auto de la Istanbul din noiembrie 2006, Fiat Linea a avut lansarea internationala cu doar o luna in urma, tot la Istanbul.

Masina care se vrea cu desavarsire una de familie impresioneaza prin aspectul exterior si prin dimensiunile generoase: 4,56 m lungime, 1,73 m latime, 2,6 metri ampatament si un volum al portbagajului de 500 litri. Dotarile de baza ale modelului Fiat Linea includ: ABS, aer conditionat, 2 airbag-uri, CD player, inchidere centralizata, Trip Computer si geamuri anterioare actionate electric.

Gama de motorizari cuprinde un propulsor pe benzina, 1.4 de 77 cai putere, si dieselul 1.3 Multijet de 90 cai putere, ambele oferind un consum redus de combustibil. Pana la sfarsitul acestui an va sosi in Romania si versiunea echipata cu motorul 1.4 16v 120 CP, un propulsor de ultima generatie din noua gama T-Jet. Pretul de pornire, anuntat si de catre oficialii Fiat la conferinta de presa de la Istanbul, este de 12 555 de Euro cu toate taxele incluse.

Noul model, conceput de Centro Stile Fiat, va fi comercializat in numeroase tari din Europa, precum Germania, Spania si Finlanda, acolo unde segmentul C este predominant. Productia modelului Linea este asigurata de uzina Tofas din Turcia unde, pentru inceput, este prevazut un volum de productie de aproximativ 60 000 de unitati anual.

Linea vine sa completeze oferta de autoturisme de familie Fiat (alaturi de Grande Punto si Bravo), aducand un suflu nou pe segmentul de piata C, care, in prezent, reprezinta 20% din totalul vanzarilor din Europa (3.000.000 de exemplare).

Comentarii (6)

  • andrei
    ok
    mashina arata ok dar gama d motorizari lasa de dorit,oricum mashinutza e OK
    0 0
  • Corect
    motorizare, echipare si dotari corecte, pret corect. Ramane de vazut daca FIAT a imbunatatit nivelul de fiabilitate al masinilor....
    0 0
  • cressty
    imi place
    draguta masina, motorizari bune pt inceput, in viitor sigur vor fi si motoare mai puternice. raportul calitate-pret-dotari standard e perfect
    0 0
  • berlina...
    Desi nu sunt fan berlina, dimpotriva singura mea berlina a fost o Dacie din '76, masinuta asta arata foarte bine, are un spate frumos care nu pare adaugat, cum se poate spune despre multe alte berline compacte sau mici cu "tata" hatch. In aceeasi idee nu pot spune ca ma incanta marca Fiat in general, dar la capitolul imagine au dat lovitura cu Grande Punto, iar in Italia am vazut deja si multe Bravo care arata excelent, au un fel de "vino-ncoa'" care nu te poate lasa indiferent...
    0 0
  • linea
    cand ajunge si la noi la reprezentante, ma duc sa fac un drive-test si va spun ce si cum:) oricum, e o bijuterie de masina, cu niste bijuterii de motoare diesel si cu o bijuterie de Starjet:)
    0 0
  • fiat linea
    azi am fost si am vazut-o pe viu,este o masina reusita,atat fata cat si spatele sunt frumoase si chiar destul de finute,este super si bordul,finut si elegant iar interiorul este spatios.Este ideala pt.o familie care in vacanta are nevoie de un portbagaj spatios.Are o linie foarte placuta.Pretul este bun la dotarile pe care le are, este o masina pe care ti-o doresti,de abia astept sa facem un test drive eu cred ca este o masina fiabila.Avem masina tot FIAT si am incredere in aceasta marca, sunt masini robuste si motoare super.Speram sa ne luam o Linea.Bafta Linea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru