Fiat redreseaza Bertone

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 23.01.2007
Fiat incearca sa puna capat situatiei grave in care se afla producatorul italian Bertone. Italienii intentioneaza sa lanseze in 2009 un nou model care sa revitalizeze compania.

Constructorul italian Fiat este in cautarea unui plan de redresare a celor de la Bertone prin crearea unei noi companii. Fiat va semna cu noua companie un contract in valoare de 220 de milioane de euro care prevede construirea unui coupe cabriolet de dimensiuni mici. Viitorul model va fi vandut sub brandul Lancia, cei de la Bertone asigurand expertiza si locul de productie. Bertone va contribui si cu resurse tehnice si de personal, urmand ca Fiat sa achite nota de plata. Oficialii celor doua companii au confirmat ca discutiile sunt intr-un stadiu avansat dar ca nimic nu a fost finalizat inca. Viitorul model este asteptat sa soseasca in 2009, cifra de vanzari in primul an fiind estimata la 15-20.000 de unitati.

Viitorul constructorilor auto de nisa este sumbru. Bertone a trebuit sa renunte la 1400 din cei 1500 de angajati in septembrie 2005, cand contractul sau cu Opel pentru construirea modelului Astra s-a incheiat. Rivalul italian, Pininfarina a fost si el nevoit sa concedieze 220 de angajati, adica 10% din intreg staff-ul sau, pentru a incerca sa revina la profitabilitate anul acesta.

Si germanii de la Karmann s-au vazut in aceeasi situatie, ei renuntand la 1000 de angajati anul trecut.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru