Film cutremurator despre pretul in crestere al petrolului

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 25.08.2008
Automarket va propune un film extrem de interesant care prezinta modul in care petrolul afecteaza lumea.

Comentarii (33)

  • Ce m-am cutremurat.

    Decat sa faca filmulete proaste mai bine nu ar mai manca asa de mult. Nu e ceva rau pentru americani daca o sa aiba mai putina mancare, ajung si ei la normal in ceea ce priveste greutatea corporala.
    0 0
  • Madalinutzu
    Ai dreptate
    Asa e Alex.
    Mananca de se sparg, apoi se suie in cate un Ford V8 , si la sfarsit sunt foarte mirati ca a ajuns benzina 1 $/ litru.Niste tarani...
    0 0
  • Andrei
    Mda :)
    Deci ne apropiem cu pasi repezi de al 3-lea razboi mondial, asta o sa fie fun cu siguranta :)
    0 0
  • Crysty
    Film
    Oamenii astia incearca sa ne explice ca se va scumpi petrolul si acesta resursa naturala se va epuiza in viitorul apropiat sau... foarte apropiat. Ma intreb unde se va ajunge? vor circula numai oamenii care-si permit sa alimenteze carburant extrem de scump. O sa se scumpeasca extrem de mult carburantii si o sa intre bani multi in conturile celor care se ocupa cu asa ceva. Nu avem decat sa speram ca nu ne vor prinde pe noi acele vremuri!
    0 0
  • Tra!an
    @Madalinutzu & @Alex
    asta ati inteles voi din tot filmul? :|...nu e vb. doar de americani sau mai stiu eu cine...e o problema globala...
    0 0
  • flexus
    Nu-m fac griji
    Produsele din petrol vor ajunge prea scumpe pentru a mai putea fi folosite de majoritatea populatiei mult inainte de a se termina. Deja sunt multe prototipuri si idei. Nevoia este cel mai mare catalist. Nu-mi fac nici o grija, cand situatia va deveni cu adevarat serioasa vor aparea solutii.

    Sanatate.
    0 0
  • dadada
    Intr-adevar , prb. e f. serioasa !~ Asteptam solutii ......
    0 0
  • curios
    Iar jandarmul "universului"!??
    Ei avertizează pe toţi, numai ei nu respectă nimic şi pe nimeni !!Atitudine tipic americană ori filoamericană până la extrem, ca să nu folosesc o expresie mai explicită pentru parveniţii fără coloană vertebrală!
    DA!!Problema energetică este preocupantă, dar nu o vor soluţiona americanii,lor le place să consume în neştire şi să-şi aroge merite şi drepturi pe care nu le au.S-au îmbogăţit pe spinarea şi munca altora, au dus războaie pe teritoriul altora, au jăcmănit tot ce-au apucat şi acum vor să dirijeze totul!! EI SUNT CEI MAI MARI POLUATORI ŞI CONSUMATORI DE ENERGIE ŞI MATERII PRIME,dar nu acceptă nici un program de reducere a poluării ori de protecţie a mediului.COMPORTAMENT TIPIC DE PARVENIT!!!
    Soluţii există, vor fi aplicate la momentul potrivit, de oameni responsabili, dar nu de americani !
    0 0
  • schumisound
    Solutii
    Solutii deja exista. Vezi automobilul electric foarte performant aparut anul trecutde la tesla motors. http://www.teslamotors.com/
    0 0
  • Cred ca soluti exista de mult dar cum mai scotea busi $$$ el si alti
    0 0
  • Simplist
    Inca un material in care maniera americana simplista de a privi lucrurile iese la iveala. Simplista si unilaterala.
    "Fear of shortage = Speculation"!!! No s**t??? Chiar asa simplu e???
    Sau inca una tare din film: tornade in Bangladesh + caldura in nordul Europei = record de pret la orez!!! Wow!
    E inca un film facut de un pusti acasa dar in nici un caz nu e cutremurator.
    Mai bine citim niste publicatii economice, ne mai uitam la un CNN si aflam ca de exemplu cererea pentru petrolul saudit de exemplu este de 9 milioane de barili/zi iar ei extrag 12 milioane de barili/zi.
    0 0
  • bubutza79
    Nasol...
    am observat o "gramada" de pareri avizate...dar cati dintre voi au inteles cu adevarat problema...cred k putini ...Vor intelege probabil cel mai bn ....aia kre baga in masina de 100 ron / zi...nu vb aici de niste copii kre au masina de la mami si tati...in rest TOATE BUNE NU ?
    0 0
  • Ce va tot facetzi pe voi mah ?
    Americanii nu mananca mult , dar mancarea e plina de hormoni ( de cand m-am intors in Romania mananc ca spartul si slabesc ), iar ca sa nu va tot cacatzi pe voi , mi-am adus un Ford V8 din 98 si surpiza , la fum indeplineste standardul Euro3 , ceea ce Europa nu avea in 98. Tot mancatzi ca v-om ramane fara petrol. Nu se termina ala asha de repede pe cum credeti voi. Atzi vazut vre-un arab cu masina electrica, sau sa intentioneze sa cumpere vreuna ?
    Incalzirea globala e un fel de fasaiala in nasul fraierilo ca voi ca sa platiti mai mult pe petrol.

    Pretul actual al petrolului e pura speculatie
    0 0
  • rable
    mai bine renuntati la rablele alea vechi si poluante si va luati si voi niste masini mai smkr...
    0 0
  • exista!
    soluti au existat si exista, vb lui colegu de mai sus... dar cand o sa fie puse odata in practica? deocamdata numai toyota a avut curajul sa scoata de ani "buni" un model hibrid! toti constructorii fac prototipuri "hibride" si care sunt prezentate la emisinile tv-auto ca fiind unul dintre modelele viitoare a marci. Am avzut prototipuri de genu din 2000, au trecut 8 ani si nimeni nu a venit cu o solutie clara, ma refer la marcile europene!
    0 0
  • Tot Radu
    Completare
    Apropo de parveniti .... nu stiu cum dracu v-a dat drumul in Europa .... eu unul nu va dadeam pana nu aveati diplome pentru cei 7 ani de acasa si educatie antifurt.
    Care cum a iesit in Europa e nazdravan ca stie o gramada ... nishte putori ordinare si nishte hotzi amarati.
    V-as dori la toti 1 an de munca la negru in America . Va tot plangeti ca aveti comunism in Romania .... nu e comunism , este repercursiunea la zicala : "Noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc"
    0 0
  • Catalin
    Mafie
    Am citit nenumarate articole despre asa ceva, si am aflat ca mai multi oameni au inventat motoare care sa functioneze pe baza de curent sau de apa sau pe alte cai decat pe petrol, dar acesti inventatori au disparut subit imediat dupa ce si-au terminat inventia.... Oare de ce? Oare cine i-a facut sa dispara? Patronii mariilor sucursale de petrol si de banci din toata lumea conduc defapt Pamantul asta. In curand vom ajunge iar la stadiul de sclavi, si nu e o exagerare.
    0 0
  • bre mircea
    binili invinge
    deci se scumpeste porumbul in america, deci mamaliga va fi deluxe edition =)) deci cam asta e teama americanilor... deci si a moldovenilor ar trebui sa fie in curand
    0 0
  • Pentru Radu
    Bine mai baiatule (Radu) ca te lepadasi de noi romanii, ai sapat si tu un sant langa New York si gata "romanii sunt de kkt si nu au 7 ani de acasa", apropo, limba romana o mai vorbesti dupa 1 an in USA? Ca si Raducioiu dupa 6 luni la Roma nu mai stia unele cuvinte in romana.
    Sa revenim la subiect: combustibilii fosili, ma refer aici la carbune, petrol, gaze naturale sunt epuizabili. Poate noi nu o sa prindem terminarea lor, dar sigur copiii nostri da. Este o realitate si trebuie sa ne obisnuim cu ea. Acum ca, noi nu avem norocul sa detinem un put de petrol in curte sau in fata blocului, ce sa-i faci? Ghinionul nostru! Suntem o societate de consum si o sa fim la mana celor care produc.
    0 0
  • sunshine64sm
    Pentru toti fraierii care nu ati inteles nimica din filmuletz
    _ Am fost emotionat pina la lacrimi sa vad acest film. Problema este intr-adevar foarte serioasa. Trebuie luate masuri pentru a stopa aceasta tendinta care poate culmina cu... Ioiiiiiiii voi chiar credeti asa ceva ??? Hai oameni buna sa fim seriosi, mai rar am ocazia sa vad asa niste glume de bune ca si filmuletu de mai sus. Cica "se termina petrolul" !! Asta e sloganul care se trimbiteaza acuma cel mai des. E ca si racnetele alea revolutionare, cind toti se bateau cu caramida-n pept ca sint revolutionari: "noi nu ne vindem tara". Vax. Lozinci de marketing de cea mai proasta calitate. Hai va rog sa fiti o clipita seriosi, si sa analizam obiectiv situatia.
    _ E adevarat, ca rezervele de petrol scade, e adevarat ca se fac si automobile electrice, sau cu bio-etanol (BIO !!!... alta timpenie marketing-ista !!!), nah, ma rog, sint tot felul de solutii alternative. Dar eu am o alta intrebare, la care inca nu am gasit raspuns: DE CE. De ce nu se fac mai multe masini electrice, de ce pretul masinilor electrice este asa de mare, de ce nu se incurajeaza folosirea surselor alternative ? De ce, de ce, de ce... Si va spun eu, din lasitate. Din acea frica animalica de a nu recunoaste ca de fapt solutiile alternative sint mult mai ieftine. Pentru ca acuma masinile cu petrol aduc mult mai multi bani decit alte tipuri de masini. E simplu, se cheama marketing. Se face reclama ca otomobilu electric e mai ecologic (!!!) dar nu se spune ca e mult mai scump. Si atunci un om normal, cu un salar si mai normal, cum o sa-si permita sa-si cumpere o masina mai scumpa. Iar cind bancile din romania, de exemplu, bancile mareste dobinda dupa cum vor muschii lor, atunci chiar ca nu mai ma gindesc si la alte tipuri de masini.
    _ Haideti oameni buni, deschideti ochii si vedeti realitatea. Va legati de americani ? E treaba lor. Dar la noi in tara, misca cineva ceva, ca sa ne fie mai bine ? Nu va dau raspunsul, ca il stiti prea bine... Pe plan mondial se lauda toti timpitii ca au scos masini mai puternice, si mai rapide, ce sa va mai spun de Veyron de o mie si ceva de cai putere, si ciocanul de hammer pentru care trebe sa mergi cu benzinaria dupa tine... E ca si gaina care o vazut un ou la televizor, si atunci s-o apucat si ea sa cloceasca. Si inca va place masinile alea, si le comantati ca fiind cele mai misto. Pai nu vedeti ca sinteti de fapt niste fraieri ? Aveti bani sa vi le cumparati ?? Sau daca totusi ajungeti sa va cumparati, o sa fiti ca si fraieru cela care isi spala Lamborghini cu galeata cu apa, si lua apa dintr-o fintina publica, ca nici macar bani de apa nu avea, dara sa aibe de-un spalat... Vi se pare ca acela e om normal la cap ?!!
    _ Veti spune, poate, ca solutia ar fi trecerea completa la automobilele electrice. Da, partial. Motorul pe benzina mai are inca destul timp de trait. Varianta e de a incerca de a reduce comsumul de combustibil, si mai ales noxele. Pentru ca noxele creeaza efecte colaterale, pentru care sint necesare alte consumuri pentru reducerea poluarii. Nici nu se compara poluarea debitata de masini, cu poluarea care o face un mare combinat siderurgic, si alte unitati poluante. Acolo ar trebui implementate solutiile cele mai moderne.
    _ Sa reducem puterea masinilor de formula 1 ? Nu, alea nu consuma asa de mult combustibil. Pentru ca nu merge non-stop. Si daca tot ati vrea sa faceti ceva, pentru omenire, sau cel putin pentru propria constiinta, plantati un copac. Nu se face primavara cu o floare, dar daca fiecare om de pe planeta ar planta un copac, sau ar amenaja o bucatica de spatiu verde, asta ar fi o chestie extraordinara. Sau chiar sa faceti un pas cit se poate de simplu, si atunci cind mergeti la iarba verde, e corect sa nu lasati mizerie in urma voastra. Sa pastrati natura, si sa aveti grija de ea, nu e doar o vorba in vint. Si cind spun asta, o spun pentru ca ma socot om normal. Nu o spun ca ecologist, pentru ca aia au besini pe creier. Salvati si ocrotiti natura nu e slogan comunist. Daca vreti, e un slogan, nu logan, slogan, dar un slogan umanist.
    _ La calculatoare iarasi, se poate remarca o risipa de prostie, in intrecerea de a scoate cele mai puternice calculatoare, cu cele mai mari consumatoare de curent, si cu cele mai mari coolere. Se pare ca problematica e aceeasi ca si la masini: cu cit o masina (calculator) este mai puternica, cu atit eu pot sa fiu mai prost. Sau altfel spus, se cheama legea compensatiei: are masina minte destula si pentru mine. In acest caz ma abtin sa continui sa mai comentez ceva. Nu as avea cui...
    _ Si de fapt cea mai mare problema mondiala nu este terminarea petrolului, ci se refera la nivelul in crestere a prostiei... Asta e cea mai mare problema...
    0 0
  • go_get_it
    pentru raducu
    radu mamii radule cu masina ta euro 3 Ford V8, ia compara cat consuma a ta, si cat consuma una din acelasi an din Europa, nu crezi ca e o diferenta?
    te-a acaparat cam repede gandirea americana, esti cam slab de inger, radule!
    s-apoi, te-ar deranja asa tare sa ai o masina electrica sau una care sa mearga cu biodiesel?
    eu, sincer, in oras prefer bicicleta, imi place sa trec pe langa fraierii blocati in ambuteiaje care nu isi dau seama ca exista alternative foarte ieftine si foarte bune, care le poti pune tu in aplicare cu putina vointa.
    0 0
  • go_get_it
    sunshine din satu mare, (nu stiu cati ani ai, dar daca o sa mai traiesti) o sa vezi tu peste vreo 50 de ani cum o sa fie cu petrolul, iti doresc sa nu apuci ziua in care o sa se termine, dar tare mi-e ca nu se poate. Populatia e intr-o crestere exagerata, si asa va fi si cu numarul de automobile, deci si cu consumul de petrol.
    0 0
  • fssssfa
    fava
    ce de cunoscatori domnule pe aici.. ce destept e romanul...bravo bravo la munca baa
    0 0
  • vali tepes pt tigani
    hmda
    pai in primu rand americanii astia cu masinile lor spurcate, motor de 6litri care de-abia dezvolta 100de cai,consuma in draci, si ocupa 2 benzi la noi, nici nu-i de mirare unde s-a ajuns

    da oricum cand se va termina si cu petrolol, ma intreb se ce-or face cocalarii nostri cu 5ghiuluri pe deget,lanturi de 7kg la gat
    cert e ca o sa ne trebuiasca si un nou Antonescu pt "cocalarii" inchisi la culoare de la noi
    populatia trebuie sa scada drastic odata si o data
    Planet EARTH takes it's toll
    0 0
  • solutia exista....si e la indemana ta
    Citez un antevorbitor;" Veti spune, poate, ca solutia ar fi trecerea completa la automobilele electrice. Da, partial. Motorul pe benzina mai are inca destul timp de trait. Varianta e de a incerca de a reduce comsumul de combustibil, si mai ales noxele. Pentru ca noxele creeaza efecte colaterale, pentru care sint necesare alte consumuri pentru reducerea poluarii. " ....da, solutia exista, dar sunt curios cati dintre d-vs o s-o acceptati,nu ca ar fi rea, (e chiar foarte buna,testata de firme de specialitate din mai multe tari )ci pentru faptul ca majoritatea sunteti sceptici ,mai ales cand e vorba de lucruri bune (ca la cele rele nu stati pe ganduri ).Deci solutia e aici si acum www.fuelgrig.myffi.biz sau www.fuelgrig.ffivideo.com . Unii ii spun "produs inteligent" = face bani,.... si poate fi folosit numai de oameni inteligenti si buni . Spun asta pentru ca :Numai un om inteligent va dori sa faca faca economie de combustibil (10-28%)si la intretinerea motorului....si sa fie om bun ca sa vrea sa faca" bine omenirii" ....sa reduca poluarea la masina lui cu pana la 90%. DACA vrem sanatate si bani , primul lucru pe care ar trebui sa-l facem e SA NU POLUAM (sau sa poluam mai putin)..... si apoi sa economisim
    0 0
  • Peakoil
    Sunshine, cauta si tu pe google peakoil si chestii related. O sa vezi ca problema petrolului exista si este foarte neplacuta. Pe scurt, cam in acesta perioada productia mondiala de petrol atinge un "maxim", insemnand ca dupa, oricat s-ar chinui tarile "producatoare" de petrol sa scoata, vor scoate din ce in ce mai putin.
    De ce? Pai in general se consuma enorm de mult si se gasesc zacaminte noi care contin cam jumatate din cat se produce. Pe scurt, rezervele existente de petrol tot scad. Nu e cazult sa scriu aici mai mult, gasesti pe google o gramada de informatii.
    Ce inseamna scaderea productiei de petrol? Prin anii 70, cand cu acea "criza a petrolului", productia mondiala de petrol a scazut cu ceva gen 4%, dar pretul petrolului a crescut cu 400%, doar datorita acelor scaderi de productie (e drept, era si pe un fond politic scaderea). Exact asa cum se zicea in film, apare "frica" de lipsuri, precum si speculantii -> pretul creste.

    Iar marea problema legata de cresterea pretului petrolului este ca ORICE altceva se va scumpi. Tot ceea ce folosesti sau detii tu: o masina, o casa, un telefon mobil au fost construite si livrate folosind petrol. Exemple: ca sa produci o masina de 1 tona se consuma 2 tone de petrol. Ca sa produci un calculator se consuma ceva gen de 15 ori masa lui in petrol. Ca sa produci o paine ai folosit petrol cand s-a arat ogorul cu grau, cand s-a cules, cand s-a macinat, cand s-a transportat, cand a ajuns la tine. Ca sa construiesti un tractor cu care se ara s-a folosit petrol, etc.

    Legat de "de ce"-urile tale, tot pe scurt, principala problema legata de masinile "pur electrice" este data de baterii (dpdv al pretului). Acestea trebuie sa contina destula energie electrica astfel incat masina sa poata sa mearga cel putin 200km. Tu, ca si utilizator, nu ti-ai cumpara o masina care trebuie re-incarcata dupa fiecare 15km. Deci ai nevoie de baterii bune. Astfel de baterii sunt foarte scumpe si abia acum au inceput sa apara unele care sa aiba aceasta capacitate. De ce sunt foarte scumpe? Pentru ca pretul poate sa scada doar dupa ce investitia in cercetare a fost acoperita si doar dupa ce se incepe productia in masa a acestora.

    Legat de BIO fuel, se numeste BIO pentru ca este produs din plante. Acest combustibil are un impact mult mai mic asupra mediului (asta pentru ca plantele au capturat CO2 din atmosfera cat au cresut, iar CO2-ul pe care-l elimini tu ruland cu acea masina este apropiat de cat a capturat planta din aer).

    Ai dreptate cu tot ce spui legat de protejarea naturii, plantarea de copaci, poluarea si efecte ei dar, din nefericire, problema petrolului exista si va avea un impact foarte mare asupra vietii noastre.

    In sfarsit, chiar daca s-ar dori trecerea "din prima" pe consum electric la orice (incalzire, apa calda, aragaz, automobil) nu exista destula putere instalata in lume (adica mai trebuie facute o gramada de centrale electrice) ca sa poti sa "alimentezi" toate astea. In plus, curentul electric, in acest moment, este in mare parte produs din carbuni si gaze naturale, deci se polueaza cand este produs. Alta problema :).
    0 0
  • giumbusluc
    mda
    cam toti aveti dreptate , dar tot ce e pe internet , la tv , stiri si tot asa , nu le aflati tot de la ei ?? aia mari care conduc lumea ? pana la urma nu se stie nimic despre tot ce vorbiti acolo , pot fi intr-adevar putine resurse , pot fi o gramada , pana la urma ceva tot se va intampla , ce mai conteaza , cine vrea face cine nu , nu si noi tot cu vorbele ramanem .
    0 0
  • g_youaredone
    cutremurare usoara...
    http://www.youtube.com/watch?v=U4SxLwJo5zg&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=5AEiwOM4fAY
    http://www.youtube.com/watch?v=rsVgFcsy1vY&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=hD-IoDf9ts4&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=Ff1nNR4yvPo&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=0oErhE34HRQ&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=bQWP7P2TIEQ&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=11sG7QEloPg&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=PGJyk9J_Mnw&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=TTRg7NT9bo0&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=1MfYSPl8ops&feature=related
    0 0
  • URAGANU
    MI SE RUPE
    Sincer ? Mi se rupe. Toate sunt niste speculatii. In fiecare am o sa apara filmulete d-astea. Omenirea nu se indreapta spre nici o pieire, nu exista nici o incalzire globala datorata noua. Noi ca fiinte suntem infime la nivel planetar, niste rahati.

    CAT EMANA TOATE FABRICILE SI MASINILE INTR-O ZI NU ECHIVALEAZA CU EMISIILE DE GAZE ALE VULCANILOR DE PE PAMANT.

    Incalzirea globala actuala este doar un CICLU normal de redresare a planetei.

    PAS ca m-am saturat de subiectul asta idiot.
    0 0
  • cine vede mai departe?
    Multi hulesc masinile americane pentru consumul lor si pentru caii putere pe care ii dezvolta. Dar daca ar putea, si-ar cumpara si ei asemenea masini, fie si numai ca sa se dea putin mari in fata vecinilor si amicilor. Ca maneaua suna mai bine intr-o masina mare cu un motor care duduie. Dar nu am vazut pe nimeni ingrijorat de viitorul pe care il facem COPIILOR NOSTRI ! Nu am vazut pe nimeni care sa se gandeasca sa ia o masina cu un consum mai mic si care sa polueze mai putin.
    Intr-o tara plina de d-alde "Dinu Paturica" nu se pot emite pretentii prea mari pentru intelegerea unor asemenea probleme.
    0 0
  • Radu, flexus si altii care nu judeca cu neuronul lor unic
    Mai handibelule de radu, ce-ti trebuie tie V8
    0 0
  • AndreiRN
    Propaganda?
    Este cumva propaganda menita sa ridice pretul si mai sus? Sau doar sa-l justifice pe cel prezent? Un baril de ulei vegetal e doar $45 si cel de petrol $117. Personal am ales biodiesel de 5 ani de zile si rad de cei ce se plang de preturile mari.
    0 0
  • xsvenx
    hahaha
    eu nu cred in mass-media (asta de fatada)...
    in ziua de azi, totul e spalare pe creier...adica "aia de sus", "oamenii din umbra", "iluminatii", "big brother", aia care conduc planeta (gen rotschild, etc, pe care nu numai ca nu ii vedeti la televizor si in ziare, dar de care nici nu ati auzit, si nu oameni gen bush, blair, care apar toata ziua in mass-media) au un singur scop: sa ne aduca inapoi la o societate de sclavi, in cadrul careia sa muncim ca niste roboti (de parca nu am face asta deja), si sa ni se dea totul cu portia...daca nu credeti, cititi "1984", uitati-va si la film, cititi brave new world (aflati ca huxley a fost agent special mi5)..
    de ce credeti ca se fac filme gen fahrenheit 451, 1984, sau mai recent equilibrium...sau de ce se criu carii de profil?! jules verne a fost un vizionar...HAHAHA...era un vizionar foarte bine integrat in "sistem"...
    chestiile astea se fac cu scopul de a ne obisnui cu ideea unei asemenea societati...

    si pentru asta se formeaza mintea omului, se induce o idee, care apoi e repetata la infinit, si la un momentdat omul o accepta...si o ia de valabila...

    cele mai periculoase arme nu sunt bombele, ci cele PSIHOLOGICE...
    si multe chestii sunt raspandite prin intermediul marketingului...adica "nu mai avem petrol decat vreo 50 de ani, bagati bio!" da bio e scump, ca na, tre sa castige si aia cu bio, si deocamdata cererea e la inceput, deci "bio" are pret artificial, umflat...

    in fine, intr-o carte a unui expert american in petrol era vorba ca de fapt rezervele mai ajung pentru cateva secole...
    dar si in caz ca nu ar ajunge...nikola tesla a realizat un motor care circula cu ETER...da, adica cu aer! pe principiul perpetuum mobile...si nu numai el! dar el a fost printre primii (in lumea moderna, ca chestiile astea exista de pe vremea egiptenilor, de fapt a sumerienilor, si tot asa)...

    numai ca in momentul cand tesla a vrut sa faca publica descoperirea si sa o raspandeasca, sponsorul lui, JP MORGAN i-a incendiat "un pic" laboratorul si tot domeniul pe care isi desfasura cercetarea (domeniul fiind proprietatea lui JP Morgan...;), rezultand daune totale...si cum tesla nu avea casco, sau de fapt avea, dar incheiat la JPMorgan :))...a rezultat ca i-a fost distrusa toata opera de pana atunci...
    dar tesla, avand o memorie extraordinara, a refacut totul...si inca mai mult!
    numai ca din pacate inventiile lui nu sunt puse in practica...asa, si sa stiti ca tesla a inventat curentul alternativ, nu edison...prietenii stiu de ce...

    deci stati linistiti, nu va mai ganditi la petrol, ci incercati sa va cunoasteti mai bine pe voi insiva...
    preocuparea in mod serios cu voi insiva va duce la niste rezultate care va vor ajuta in mod sigur atunci cand se va termina petrolul :))

    numai bine
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru