Finlandezii de la Valmet vor cumpăra Karmann

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 05.11.2010
Compania Valmet, responsabilă pentru producţia modelelor Porsche Boxster, Cayman, Fisker Karma şi Think va prelua carosierul german Karmann.

Aflat de ceva vreme în insolvenţă, carosierul german Karmann trezeşte interesul unei alte companii din segment. Este vorba despre finlandezii de la Valmet, responsabili în prezent pentru producţia modelelor Porsche Boxster şi Cayman.

Compania scandinavă a semnat deja un contract pentru preluarea controlului asupra Karmann, însă nu au fost oferite detalii despre valoarea contractului, aceasta urmând să fie aprobată de autorităţi. Dacă negocierile se vor finaliza cu succes, Valmet va controla o fabrică în Osnabrueck, Germania, precum şi amplasamentul Karmann din Zary, Polonia.

Karmann nu este la prima încercare de a-şi găsi un cumpărător, Magna fiind foarte aproape de a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni în luna mai a acestui an. Teama de a forma un conglomerat care să deţină monopolul pe piaţa europeană de caroserii decapotabile, estimată la 600 de milioane de euro în 2009, a împiedicat finalizarea tranzacţiei.

Valmet produce modelul Boxster din 1997 şi Cayman din 2005, la uzina sa din Uusikaupunki, Finlanda.

De asemenea carosierul produce şi modelul electric norvegian Think precum şi hibridul american Fisker Karma.

via | automotivenews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru