Ford - aproape de Craiova

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 08.03.2007
Ford include achizitionarea uzinei Daewoo de la Craiova in planul de extindere pe piata est-europeana.

Constructorul american Ford ar putea prelua fosta uzina Daewoo de la Craiova, concomitent cu extinderea capacitatilor de productie din Rusia, pentru acoperirea cererii in crestere accelerata in Europa de Est, a declarat directorul operational pentru Europa, John Fleming, anunta Mediafax.

Ford asteapta in acest an vanzari mai mari decat cele consemnate anul trecut, cand a livrat 118.000 de autovehicule si intentioneaza sa deschida noi unitati de productie in urmatorul an. "Probabil ca in urmatoarele sase sau 12 luni vom stabili foarte clar ce vrem sa facem. Cred ca putem vinde in acest an mai multe vehicule decat anul trecut si urmarim imbunatatirea continua a acestui rezultat", a mai spus Fleming la Salonul Auto de la Geneva.

Statul roman va vinde intregul pachet de actiuni detinut la Daewoo Craiova, reprezentand 72,4% din titluri. Pretul va reprezenta principalul criteriu din grila de evaluare pentru departajarea competitorilor, iar potentialii investitori trebuie sa aibă o cifra individuala de afaceri de minim 10 miliarde euro pe an pentru a fi acceptati sa depuna oferte.

Pretul pe actiune va reprezenta 30% din grila de punctaj, iar investitiile asumate de ofertant vor avea o pondere de 25%.

Alte criterii care vor fi luate in calcul la departajarea competitorilor vor fi nivelul de integrare pe piata a uzinei din Craiova (25%) si numarul de autoturisme produse dupa privatizare (20%). Investitorul va trebui sa asigure o productie la Craiova de 100.000 autoturisme dupa primii doi ani de la privatizare si de 200.000 unitati dupa o perioada de patru ani.

Comentarii (4)

  • DA!
    Bine ar fi sa vina FORD in Romania, asa poate vom avea si noi o masina buna montata in Romania! Dacia este si va fi mereu o eterna deziluzie!
    0 0
  • ford
    la ora actuala nivelul calitatii la Ford este sub cel al francezilor de la Renault, asa ca pentru o masina buna trebuie sa speram ca vin japonezii
    0 0
  • Daniel IONICA
    Ford la craiova
    Ce francezi mai frate ? zilele trecute am fost in Show-room la renault langa primaria sector 1 si tipii de acolo m-au lasat sa ma urc in toate masinile lor expuse pana m-am plictisit si i-am intrebat eu de vorba, bineinteles ca in clio II nu m-am urcat pt a nu risca provocarea unei vome instantanee. CE sa va zic in clio III simti ca mai lipseste ceva scaunul nu este deajuns de mare incat sa nu trebuiasca sa stai incordat pt a nu cadea din el, in Megane parca parca te mai tine (va zic ca modelele aveau tot felu de reglaje la scaun si dupa ce le-am fracat in toate partile tot cu aceeasi impresie am plecat) singura masina a lor ar fi Scenicul- acolo ai vizibilitate buna, ai pozitie odihnitoare in scaun - este bine - desi nu pot spune ca este mai mult de atat. Si ACUM FORD, am fost la Parcul Tiriac Auto anul trecut si m-am urcat in FOCUS... VIATA FRATE !!! asa DA !! fusionul lor este cam ca Clio III scaunul mic drept fara sprijin, am facut si un test drive la BDT cu un Fusion si parca alunecai de pe el dar Focus-ul este deasupra mult fata de Megane. Acum am un MEgane din 2002, slabutz fata de japonezi - am avut inaintea lui o CARISMA - supeeer ! japoneza, desi era facuta in Olanda. fuga pe ea stabilitate consum in bucurestiul asta dement de 8,5% spatioasa TOT CE VREI. Sa vedem poate a reusit Taricveanu sa-i prosteasca pe aia de la honda acu o saptamana ca fu plecat in japan sa vina ei la craiova. -desi honda nu este chiar o masina pt tot romanul, mai avem mult pana sa avem sosele si treceri peste calea ferata si sinele de tramvai drepte sa poti trece fara stres peste ele cu o masina ce matura cu burta pe jos.
    0 0
  • cornel
    craiova
    bai fraierilor,astia nu vin sa faca masini pentru rumani,vor sa le faca ieftin si sa le vanda scump la altii!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru