Ford aproape de vanzarea Jaguar si Land Rover

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.06.2007
Constructorul american a contractat trei banci de investitii care sa ajute la vanzarea Jaguar si Land Rover.

Ford Motor a apelat la serviciile unor banci de investitii, pentru a analiza vanzarea Jaguar si Land Rover, in conditiile in care mai multe companii au negat ca ar fi interesate de preluarea brandurilor de lux. Printre bancile de investitii care vor consilia Ford se numara Goldman Sachs, HSBC Holding si Morgan Stanley.

Analizarea optiunilor survine pe fondul preluarii mai multor operatiuni din domeniul auto de catre fonduri de investitii, intrucat constructorii auto isi revizuiesc portofoliile, in contextul presiunilor financiare, mentioneaza Mediafax.

Publicatia londoneza de afaceri City AM a relatat luni, ca fondul de investitii private Alchemy Partners va inainta o oferta de trei miliarde de lire sterline (5,9 miliarde dolari) pentru preluarea Land Rover si Jaguar, iar printre posibilii ofertanti se numara si Renault. Un purtator de cuvant al Alchemy a aratat ca nu au existat discutii cu Ford, iar compania este interesata de cele doua branduri "doar la nivel emotional". Renault a negat, de asemenea, informatiile din City AM. Si Luca Corder di Montezemolo, presedintele Fiat, a negat ca grupul italian poarta discutii pentru achizitia celor doua companii.

Pe de alta parte, este putin probabil ca o tranzactie de vanzare a brandurilor de lux sa includa Volvo, in conditiile in care Ford a aratat, saptamana trecuta, ca nu a purtat discutii referitoare la compania suedeza.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru