Ford incearca cu disperare sa vanda Volvo

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.12.2008
Pentru a putea primi imprumutul promis de statul american, Ford trebuie sa vanda brand-ul Volvo.

Ceea ce era la inceput o simpla propunere de vanzare a brand-ului Volvo a devenit o conditie obligatorie pentru Ford. Pentru a putea sa primeasca banii imprumut de la statul american, compania americana trebuie sa vanda marca suedeza Volvo.

Vineri, 5 decembrie 2008, Ford cerea nu mai putin de 6 miliarde de dolari pentru Volvo, dupa ce compania sudeze fusese cumparata in 1999 contra sumei de 6.4 miliarde de dolari. Inca de atunci, posibilii cumparatori erau din China, Coreea de Sud si India, intre acestia infiltrandu-se o companie privata din Texas.

Acum, Ford cere 4.5 miliarde de dolari pentru Volvo, iar chinezii de la Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) au declarat ca interesul lor este serios in ceea ce priveste achizitia acestei companii. Competitorii companiei SAIC sunt indienii de la Tata Motors, chinezii de la Dongfeng Motor Group si coreenii de la Hyundai.

Via | LeftLane

Comentarii (3)

  • ...
    preferam niste japonezi acolo... Orice va veni la "putere" macar sa nu se amestece in treaba celor de la Volvo...
    0 0
  • rookie
    Clar...
    E destul de clar... Chinezii cumpara azi maine toata industria auto... si nu numai.
    Din toata criza asta mondiala China va iesi cel mai bine.
    E serioasa treaba....
    0 0
  • razvan
    Doamne fereste ..
    Doamne fereste sa ia chinezii Volvo ... se stie ce porcarie au facut cu ROVER pe care au adus'o la disparitie si acum incearca sa reinvie marca cu bazaconii lipsite de sens .. asa va fi si cu Volvo daca ajunge pe mana lor. Mai bine ar lua'o Hyundai ... oricum, pacat de ei -- cu criza asta vor ajunge la toti asiaticii :(, dar nu la japonezi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru