Ford: "Nu vindem Volvo!"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 08.11.2007
Daca pana acum se discuta doar prin zvonuri, de azi e sigur. Ford nu va vinde Volvo. Cel putin nu in viitorul foarte apropiat.

Esential

6.5 miliarde de dolari a fost pretul platit in 1999 de Grupul Ford pentru Volvo
8 miliarde de dolari ar putea primi Ford in cazul unei eventuale vanzari a brandului

Dupa cateva luni in care vanzarea Volvo de catre grupul Ford parea o solutie buna pentru iesirea din criza a concernului american, seful Ford anunta decizia Administratiei: "Nu vindem Volvo!"

Alan Mulally, CEO-ul Ford, spune ca decizia a fost luata dupa o perioada de analiza strategica a brandului suedez: "Planurile noastre actuale nu implica vanzarea Volvo ci imbunatatirea structurii de costuri si a pozitionarii brandului. Cred ca se pot face lucruri mult mai bune decat se fac astazi". Totusi, o eventuala vanzare nu este exclusa de Mulally, chiar daca aceasta ar veni peste ceva vreme: "Ford va continua sa revizuiasca continuu portofoliul brandurilor", spune seful companiei.

In alta ordine de idei, a fost confirmat faptul ca principalul grup interesat de cumpararea Jaguar si Land Rover este Tata, compania indiana al carei sef se afla si in Consiliul de Administratie al Grupului Fiat.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru