Ford opreste productia si la fabrica sa din Rusia

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 09.12.2008
Chiar daca Rusia se anunta piata auto cu cea mai mare crestere a vanzarilor, Ford se vede nevoit sa isi inchida uzina de langa Sankt Petersburg.

Ford continua sa ia masuri pentru iesirea din criza. Se pare ca situatia grava de pe continentul american incepe sa se mute si in estul Europei, mai precis in Rusia.

Constructorul american a anuntat ca va inchide portile uzinei sale din Vsevolozhsk, de langa Sankt Petersburg timp de o luna, incepand cu 24 decembrie. Productia va fi reluata, in conditii normale, incepand cu 21 ianuarie.

Practic vacanta de iarna a celor 2200 de muncitori rusi se va prelungi substantial, in mod normal acestia fiind trimisi acasa doar in perioada 1-10 ianuarie. Potrivit legislatiei ruse, Ford va fi nevoit sa isi plateasca muncitorii cu 2/3 din salariul normal.

Potrivit comunicatului emis de Ford, pauza mai lunga de sarbatori ii va permite companiei sa pregateasca uzina Vsevolozhsk de startul productiei noului Mondeo, programat in martie 2009.

 via | CarScoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru