Ford pierde de 12.7 miliarde $

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 25.01.2007
Concernul american a inregistrat cel mai negru an, din punct de vedere financiar, din intreaga sa istorie de 103 de ani.

Deficitul Ford in 2006 s-a ridicat la o cifra de 12.7 miliarde de dolari, cel mai negativ bilant din toata istoria Ford de 103 ani. Principalele cauze ale scaderii grave sunt vanzarile slabe ale diviziei de pick-up-uri si costurile restructurarilor.

Planurile de reabilitare Ford includ inchiderea a 16 uzine si disponibilizarea a 45.000 de angajati din America de Nord. Actiunile companiei au scazut si ele dramatic la doar 3.05 dolari pe actiune, iar previziunile pentru 2007 nu sunt deloc imbucuratoare.

Programul "The way forward" va fi greu de digerat pentru actionari. Aceasta pentru ca se asteapta ca Ford sa investeasca in continuare 10 miliarde de dolari in operatiuni ante-productie pana in 2009 si inca 7 miliarde de dolari in noi produse.

Comentarii (1)

  • Deficit
    "Monstruosul" deficit este pentru anul 2006. Declinul a fost produs exclusiv de Divizia Nord-Americana din cauza costurilor foarte mari cu forta de munca si intradevar si din cauza scaderii vanzarilor de masini mari (Pick-up-uri si SUV-uri) care inainte aduceau majoritatea profiturilor si a cheltuielilor produse de restructurari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru