Ford reduce pierderile cu un miliard de dolari

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 26.04.2007
Constructorul american a inregistrat pierderi mai mici in primul trimestru al acestui an comparativ cu 2005.

Ford Motor a consemnat o pierdere neta de 282 milioane de dolari in primul trimestru al acestui an, comparativ cu un rezultat negativ de 1,4 miliarde de dolari in intervalul similar din 2005, transmite Reuters, citati de Mediafax.

Evolutia a fost determinata de reducerea costurilor si de imbunatatirea rezultatelor operatiunilor din Europa si din domeniul vehiculelor de lux, care au contrabalansat partial scaderea vanzarilor din SUA si cheltuielile de restructurare.

Veniturile au totalizat 43 miliarde de dolari in primele trei luni, comparativ cu 40,8 miliarde de dolari in perioada similara din 2005.

Ford implementeazã un program de restructurare, care prevede inchiderea a 16 unitati de productie din America de Nord si disponibilizarea a 45.000 de angajati, pentru a reveni pe profit, pana in 2009. Compania a estimat ca in luna martie planul de reorganizare denumit Way Forward va necesita costuri totale de 11,18 miliarde de dolari.

Ford, al doilea mare producator auto american, a consemnat in 2006 pierderi de 12,7 miliarde de dolari, pe fondul reducerii cererii pentru camionetele si vehiculele de teren produse de grup.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru