Ford s-a inscris pentru Automobile Craiova

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 05.07.2007
Grupul Ford a depus o oferta finala pentru pachetul majoritar de actiuni de 74% la Automobile Craiova.

Grupul american Ford a depus azi o oferta finala pentru cumpararea companiei Automobile Craiova, cu aproximativ o ora inainte de expirarea termenului limita pana la care pot fi inregistrate documentele. Oferta a fost depusa la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) de doi reprezentanti ai companiei americane.

AVAS a publicat, in luna iunie, anuntul de privatizare a societatii Automobile Craiova, care detine fabrica Daewoo Automobile Romania, 5 iulie fiind termenul limita pana la care pot fi depuse ofertele pentru pachetul de actiuni reprezentand 72,4% din capitalul social.

Pana la jumatatea lunii mai, AVAS a primit trei scrisori de intentie din partea producatorilor americani General Motors si Ford si a firmei rusesti JSC Russian Machines, parte a unui grup detinut de magnatul Oleg Deripaska, a precizat Mediafax. GM si JSC nu au depus insa nici o oferta finala pana la termenului limita.

Investitorii vor fi departajati in functie de pretul oferit pe actiune, investitiile asumate pentru modernizarea capacitatilor de productie a autoturismelor de pe platforma Automobile Craiova, angajamentul ofertantului de a ajunge in al patrulea an de la privatizare la un nivel de integrare de minim 60% si realizarea unui volum al productiei de 200.000 de autoturisme in al patrulea an investitional.

Potrivit unor analisti auto, valoarea companiei este de aproximativ 800 milioane euro, avand in vedere investitiile de cateva sute de milioane de dolari efectuate la Daewoo Craiova, astfel ca statul poate primi peste 500 de milioane de euro pentru participatia sa de 72,4%.

Comentarii (1)

  • ?
    JSC Russian Machines a depus oferta sau a ramas la stadiul de intentie ?!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru