Ford si-a redus pierderile de 14 ori

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 08.11.2007
Trimestrul trei a consemnat rezultate excelente pentru Ford in ceea ce priveste valoarea pierderilor.

Esential

14 reprezinta de cate ori a scazut pierderea gigantului american fata de cifrele inregistrate in 2006.

Ford a raportat in trimestrul trei pierderi de 380 milioane dolari, de aproape 14 ori mai mici decat in perioada similara a anului trecut, cand s-au situat la 5,2 miliarde dolari, dupa ce a redus costurile, iar marjele de vanzari au crescut, transmite Mediafax.

Ford a obtinut in intervalul mentionat venituri de 41,1 miliarde dolari, in urcare fata de valoarea de 37,1 miliarde de dolari in trimestrul trei din 2006. Ford a aratat ca se va concentra pe inbunatatirea rezultatelor diviziei Volvo si va prezenta, incepand de anul viitor, performantele financiare ale producatorului suedez separat. Vanzarile de automobile ale Ford au urcat, in trimestrul al treilea, la 1,48 milioane de vehicule, de la 1,46 milioane de vehicule in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile obtinute din vanzarea de automobile s-au ridicat la 36,3 miliarde dolari, in crestere de la 32,5 miliarde dolari in intervalul iulie-septembrie 2006. Avansul s-a dotarat in principal majorarii preturilor, cursului valutar si imbunatatirii ofertei de produse.

Pe piata europeana, grupul american a obtinut un profit inainte de deducerea impozitelor de 293 milioane dolari, comparativ cu pierderea de 13 milioane dolari raportata pentru trimestrul al treilea din 2006.

Evolutia ascendenta a afacerilor s-a datorat scaderii costurilor si majorarii preturilor, care a fost compensata de reducerea volumului. Ford Europa a inregistrat venituri de 8,3 miliarde dolari, in urcare cu 13%. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru