Ford şi PSA Peugeot-Citroen nu mai produc împreună dieseluri de peste 2.0 litri

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.04.2012
Ford şi PSA Peugeot-Citroen au întrerupt colaborarea care viza producerea motoarelor diesel cu o capacitate mai mare de 2.0 litri. Cele două companii vor continua însă producţia unităţilor cu o capacitate cuprinsă între 1.4 şi 1.6 litri.

Prea multe alianţe pot dăuna chiar şi celor de la PSA Peugeot-Citroen, un grup cu experienţă în încheierea unor parteneriate strânse cu ceilalţi constructori. Francezii au anunţat astăzi că vor pune capăt colaborării cu Ford în domeniul dezvoltării şi producerii motoarelor diesel cu o capacitate mai mare de 2.0 litri.

Cele două companii vor continua însă să producă în regim joint-venture unităţi diesel cu o capacitate cuprinsă între 1.4 şi 1.6 litri, conform acordului pe care l-au încheiat în urmă cu 12 ani. În tot acest timp, Ford şi PSA au reuşit să dea naştere unui număr impresionant de motoare: 20 de milioane.

Un purtător de cuvânt al celor de la Peugeot a ţinut să precizeze că întreruperea înţelegerii cu Ford nu are legătură cu recenta alianţă încheiată de PSA cu americanii de la General Motors.

"Această decizie nu are nimic de a face cu GM. Nu este legată de planurile alianţei. De asemenea, decizia nu va întrerupe producţia motoarelor actuale de cilindree mai mică şi nici nu va opri adaptarea lor la normele Euro6, programate să intre în vigoare în 2016", a declarat acelaşi purtător de cuvânt.

Motoarele de 2.0 litri diesel vor fi produse în regim propriu de ambele companii. 

via l carscoop

Comentarii (1)

  • Presupun ca nu mai era fezabila o asemenea productie comuna. Cata vreme ambele companii se concentreaza pe downsizing, motorul de 2l a ajuns "imens".
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru