Ford-ul disperat

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 21.08.2006
Americanii de la Ford trec print-o perioada extrem de dificila. Ultima masura drastica a fost disponibilizarea a 30.000 de salariati.
Dupa ce a inregistrat pierderi uriase in prima jumatate a anului, constructorul american Ford a anunta inceperea unei campanii agresive de readucere pe profit.

Americanii au anuntat reducerea cu 21 la suta a productiei in ultimul trimestru al anului. De circa doua decenii compania nu a mai avut o perioada atat de proasta si un declin atat de mare al productiei. Reprezentantii companiei spun ca masura se datoreaza scaderii vanzarilor de camionete si cresterii neasteptate a pretului benzinei in acest an.

Renuntarea la tinta de 900.000 de camionete vandute pana la sfarsitul anului in SUA ar insemna sfarsitul unei ere de suprematie pe acest segment de piata.

Anuntul cu privire la reducerea productiei a venit in contextul in care oficialii companiei doresc implementarea unui plan pe care l-au anuntat inca din luna ianuarie a acestui an. Planul, numit Way Forward, are in vedere inchiderea a 14 fabrici si disponibilizarea a circa 30.000 de salariati pana in 2012.

Ford doreste reducerea cat mai rapida a cheltuielilor in acest moment.
Masurile drastice au venit pe fondul unei evolutii din ce in ce mai slabe la cotatiile bursiere, actiunile Ford pierzand 25 de centi in cursul sedintei de tranzactionare de vineri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru