Ford, ultimul pas pana la preluarea Automobile Craiova

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 05.09.2007
Ford va analiza astazi impreuna cu reprezentantii statului ultimele detalii din contractul de preluare al uzinei de la Craiova.

Reprezentantii statului si cei ai companiei Ford se vor intalni azi pentru a revedea toate clauzele contractului de privatizare a Automobile Craiova, dupa ce marti au fost clarificate ultimele aspecte ale tranzactiei.

La finele saptamanii trecute, surse apropiate negocierilor au afirmat ca discutiile dintre stat si compania Ford vor fi finalizate luni, cand urmau sa fie clarificate ultimele doua aspecte ale contractului.

Potrivit unor surse apropiate discutiilor, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) negociaza cu Ford o formula juridica legata de terenurile uzinei, a caror valoare ar trebui sa majoreze pretul pentru actiunile companiei, aceasta fiind singura problema ramasa de rezolvat inaintea semnarii contractului.

Cele doua parti au depasit problema datoriilor Automobile Craiova, cu introducerea unei clauze prin care investitorul american este asigurat ca nu se va confrunta, dupa preluarea uzinei, cu solicitari din partea creditorilor pentru vechile restante, si incearca sa clarifice situatia activelor imobiliare ale companiei.

La constituirea societatii Daewoo Automobile Romania s-a convenit, prin contractul de societate, ca Automobile Craiova sa transfere catre aceasta dreptul de proprietate asupra tuturor terenurilor, cladirilor, masinilor, echipamentelor, vehiculelor, dispozitivelor si a oricaror alte active construite sau utilizate de Automobile pe acele terenuri. Astfel, toate capacitatile de productie ale Automobile Craiova se afla in prezent in proprietatea Daewoo Automobile Romania, cu exceptia celor care, datorita gradului de uzura, au fost deja casate.

Presedintele Ford Europa, John Fleming, a declarat, saptamana trecuta, ca procedura de due diligence a fost finalizata si partile au convenit asupra pretului pentru incheierea tranzactiei, astfel ca mai trebuie discutate numai cateva aspecte ale contractului.

Fleming a afirmat pentru Sunday Times ca va fi necesara o perioada cuprinsa intre 12 si 15 saptamani de la finalizarea acordului de vanzare pentru adaptarea uzinei la productia modelelor auto Ford.

El nu a mentionat care vor fi modelele auto pe care Ford le va produce la Craiova, dar viitoarea generatie a modelului Fiesta este cel mai probabil candidat.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru