Ford va exporta peste 80% din productia de la Craiova

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 12.09.2007
Americanii au cumparat uzina din Craiova pentru a asambla automobile destinate pietelor europene.

Ford va vinde in afara Romaniei 80-90% din productia realizata la Craiova, numarul autoturismelor asamblate fiind de 48.000 unitati in primul an de productie, de 245.000 in 2011 si de 300.000 in 2013, informeaza Mediafax.

Prin investitii in valoare de 675 milioane euro, prevazute sa fie realizate intr-o perioada de patru ani, Ford s-a angajat sa asigure la Craiova o capacitate de productie anuala pentru un numar de 300.000 de autoturisme si 300.000 de motoare, corespunzator unor venituri de 2,8 miliarde euro, din care 2,5 miliarde euro realizate din export.

"Pe langa necesarul de componente pentru productia din Romania, Ford va exporta si piesele necesare montajului unor modele din alte uzine de asmblare, achizitionate din tara, pentru a atinge un grad general de integrare de 60%", au afirmat surse din AVAS. Toate cheltuielile Ford pentru piese si servicii prevazute sa fie realizate in Romania se vor ridica la 250 milioane euro in 2008, urmand sa creasca la 700 milioane euro in 2011 si la un miliard euro in 2012.

Comentarii (6)

  • dementu
    asa ford !
    asa domnilor ! rupeti cacaturile alea de dacii in 2 ! aratati-le ce sunt masinile ieftine si fiabile ! fuck logan ... numai bine !
    0 0
  • ESTI PROST SAU DOBITOC "DEMENTU"
    "aratati-le ce sunt masinile ieftine si fiabile" POATE FIABILE DE UNDE VEZI U IEFTINE ...PORNIND DE LA 8K EURO CEA MAI CHEALA VS........E PLINA LUMEA DE PROSTI CA TINE..SI APROPO "cacaturile alea de dacii" au tinut romania zeci de ani expertu' si FORD nu a venit in RO ca sa ofere masini mai ieftine decat logan sau sa le faca competitie "Ford va vinde in afara Romaniei 80-90% din productia realizata la Craiova"...si ce o sa ne ramana noua sa fie variante mai slab echipate ca loganu si mai scumpe.....MARE E GRADINA DOMNULUI,POARTA E DESCHISA SI PROSTI SAR GARDUL.....
    0 0
  • Pit 75
    Pt Alex
    Ai dreptate despre dementu, dar si tu esti f aproape. Iti explic si de ce: pai gandeste cu toti neuroni ca "Ford va vinde in afara Romaniei 80-90% din productia realizata la Craiova"... asta este praful dat in ochii "desteptilor" care vor sa protejeze "masina poporului" care in viziunea ta tembela "au tinut romania zeci de ani". Iti poti imagina ca la momentul actual Ford vine cu Focus in dotare completa cu motor de 1.4 benzina la pret de 13.000 Euro, pai daca l-ar face in Ro nu ar putea costa 11.000? Oare?
    Si distanta de la focus sedan pana la orice Logan este colosala. Deci cine inta pe poarta gradinii?
    0 0
  • laurro
    are dreptate Pit 75.
    de la logan la focus e distanta ca de la Pamant la Luna !! cum si intre logan si renault e diferenta mare de calitate si mica la pret.( ma refer la modelul megane 1,5 D) dar francezii ne trateaza ca pe niste "tigani" prosti, buni de fraierit cu masini la nivelul anilor 90, pe care din patriotismul nostru paranoic, le cumparam si tare ne mai falim cu ele !! vom avea ocazia sa le dam peste nas acum! vom cumpara ford romanesc!! si daca nu isi vor schimba atitudinea si nu vor scoate masini de calitate de la dacia, o sa stea in usa fabricii si o sa se uite mult si bine dupa clienti!! daca vine si Opel la Cluj, atunci chiar ca au pus-o ! francezi jegosi!! la Frankfurt nici macar nu au expus saracia asta de logan !!
    0 0
  • Ford
    Haideti sa fim mai pragmatici un pic. Eu unul nu ma mai uit la marca ci numai la ce mi se ofera la pretul cerut. Logan ar fi acceptabila la 5 - max.6k, cu echipare completa. Ma bucur ca a venit Ford in Romania pt. ca noi pasionatii de motoare avem numai de castigat. Toate bune si demaraj puternic!
    0 0
  • daniel
    ford
    Ma oamenilor nu sunteti normali la cap ,cum apare o masina cum o comparati cu loganu de ce de invidie ,nu puteti concepe ca loganu este o masina expirata de cand e facuta .FORD,WW,PGO,OPEL,RENO,AUDI ,BMW,astea sunt masini nu un hibrid ca dacia cu loganu de cacat.Sau va laudati si voi pe net ca aveti masina in locul carutei (gutanilor).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru