Ford va plati la Craiova peste 100 milioane euro

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 07.09.2007
Este vorba despre banii pe care Ford ii plateste staului roman, in plus fata de oferta tehnica.

Ford va produce la Craiova doua modele de autoturisme, primul urmand sa fie asamblat intr-un timp cat mai scurt de la incheierea contractului de privatizare, iar cel de-al doilea dupa o perioada mai lunga. "Planurile actuale ale Ford includ fabricarea in Romania a doua modele. Pentru primul vor urmari sa inceapa productia cat mai repede, iar urmatorul va fi introdus dupa o perioada mai lunga, fiind necesare mai multe pregatiri", anunta Mediafax citand surse anonime.

Contractul pentru privatizarea Automobile Craiova va fi semnat miercuri, 12 septembrie, la Salonul International Auto de la Frankfurt. Compania americana Ford ar putea plati pentru pachetul de 72,4% din actiunile Automobile Craiova un pret de zeci de milioane de euro, sau mai mult de 100 de milioane de euro, in functie de terenurile pe care le va prelua, informeaza Mediafax citand surse apropiate negocierilor.

"In acest moment, negocierile se poarta pe varianta ca terenurile unde nu se va face productie efectiva sa revina AVAS.

Daca Ford va decide ca doreste si alte suprafete, atunci pretul ar putea creste substantial, la sute de milioane de euro", au afirmat sursele.

In luna iulie, reprezentantii Ford au prezentat premierului Tariceanu si comisiei de privatizare a Daewoo Craiova oferta tehnica pentru preluarea fabricii, anuntand ca in 2012 cheltuielile anuale ale companiei in Romania se vor ridica la un miliard de euro.

Comentarii (1)

  • asta e pret sau comision?
    pretul e subevaluat...cred ca ''oferta tehnica '' de pe cd-urile companiei FORD ...ne-a cam orbit ! ! !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru