Ford va suspenda temporar productia in 10 fabrici

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 19.12.2008
Zece fabrici Ford din America vor fi inchise temporar incepand cu luna ianuarie.

La doar cateva zile de la inchiderea fabricilor Chrysler din America, a venit randul lui Ford sa isi inchida temporar 10 uzine de pe continetul Nord-American. Acestea vor fi inchise incepand cu data de cinci ianuarie, in scopul de a reduce productia cu 37.9% in primul segment al anului 2009. Acest procent insumeaza nu mai putin de 430.000 automobile.

Doar doua fabrici Ford vor ramane deschise in America, cea din Dearborn si cea din Kansas City. In fabrica din Dearborn, Michigan este produs modelul Ford F-150, pe cand in cea din Kansas sunt construite Ford Escape si Mercury Mariner, pe langa modelul F-150.

Fabricile din Hermosillo,Mexic si Oakville,Ontario nu vor fi redeschise in perioada urmatoare datei de cinci ianuarie. Acele fabrici au fost inchise temporar in urma cu ceva vreme si produceau sedanuri de clasa medi, cum ar fi Ford Flex, Edge, precum si crossoverul Lincoln MKX.

Din pacate pentru angajatii Ford si furnizorii de piese ai producatorului american, nu a fost anuntata perioada pe care va fi suspendata productia si situatia angajatilor este incerta.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru