Ford vinde Aston Martin

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 04.09.2006
Perioada dificila prin care trece Ford a determinat compania sa se gandeasca la vanzarea unor branduri. Prima marca care v-a fi vanduta se pare ca este Aston Martin.
Al doilea mare producator auto din SUA, Ford, a decis sa vanda brandul Aston Martin din cauza pierderilor imense de pe piata interna.

Ford se afla in discutii cu potentiali cumparatori, cifra de vanzare estimata ridicandu-se la doua miliarde de dolari, mult mai mult decat se credea initial. Pentru efectuarea acestei tranzactii compania americana a contactat o banca de investitii.

Vanzarea a aparut la un moment in care Ford ia in consideratie ce alte branduri sa vanda pentru a finanta restructurarea si reduce pierderile la Premier Automotive Group, divizia de automobile de lux, care a avut pierderi de 162 de milioane de dolari in al doilea trimestru. Aceasta divizie trebuia sa revina pe profit anul acesta, dupa ce anul trecut a pierdut 100 de milioane de dolari.

Boss-ul companiei, Bill Ford, a declarat ca Aston Martin era alegerea logica pentru vanzare, pentru ca are propria retea de dealeri si de fabrici. Ford a preluat pachetul majoritar de actiuni in 1987 la Aston Martin, iar vanzarile au crescut de la 46 de unitati in 1992 la 4.500 anul trecut.

Ford poarta tratative de mai mult de o luna cu Jac Nasser, fostul director executiv, partener acum al One Equity, divizie de investitii de capital a J.P.
Morgan. Se pare ca Nasser doreste sa achizitioneze brandurile premium din portofoliul Ford, dar discutiile sunt inca la inceput.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru