Ford vrea sa doboare un alt record de viteza

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 11.07.2007
Americanii de la Ford se pregatesc sa doboare recordul de viteza pentru un vehicul alimentat cu celule de hidrogen.

Marii constructori auto ai momentului incearca sa creeze modele demne de noi si noi recorduri. De aceasta data este vorba despre Ford care doreste sa stabileasca un nou record mondial pentru cel mai rapid vehicul alimentat cu celule de hidrogen.

Botezat Fusion Hydrogen 999, vehiculul a fost dezvoltat cu ajutorul cercetatorilor de la Universitatea din Ohio si va fi echipat cu un motor electric alimentat de celule de hidrogen. Pentru doborarea acestui record masina va beneficia de un bagaj de putere suficient de mare: 770 de cai putere.

Doborarea recordului va avea loc pe o sosea din Bonneville Salt Flats luna viitoare, la volanul masinii urmand sa se afle Rick Byrnes, un fost pilot de curse.

Ford mai are in program dezvoltarea unui al doilea model alimentat cu celule, care se va numi Buckeye Bullet 2 si care va incerca sa doboare recordul mondial de viteza al unui vehicul electric. In prezent recordul este de 506 km/h. Acesta a fost stabilit de Buckeye Bullet 1, precursorul actualului model.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru