Forfour: Jucaria s-a terminat!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 28.03.2006
Germanii au decis: Smart nu va mai exista, Forfour va fi taiat de pe lista si Fortwo va ramane singurul model produs de DaimlerChrysler in aceasta clasa. De acum, sub sigla Mercedes.

Grupul DaimlerChrysler a hotarat sa scoata din productie modelul Smart Forfour. Anuntul oficial a fost facut la sfarsitul saptamanii trecute. O alta veste foarte importanta este faptul ca Smart nu va mai exista ca divizie separata de Mercedes, constructorul german urmand a asimila singurul model ramas in gama supermini, Fortwo.

Este prima miscare sustinuta de criterii economice pe care o face DaimlerChrysler in privinta Smart. Astfel, o data cu lansarea lui Mk2 Fortwo (2007), noua generatie a singurului model ramas in gama, Smart va deveni in premiera un brand profitabil. Data exacta la care DaimlerChrysler va renunta la productia lui Forfour nu este cunoscuta inca. Aceasta depinde in mare masura de negocierile pe care DaimlerChrysler le va purta cu Mitsubishi, cei care construiesc inca modelul german la uzina olandeza Nedcar. Se pare ca cei de la DaimlerChrysler vor fi nevoiti sa rupa contractul de colaborare si sa plateasca celor de la Mitsubishi daune de circa un miliard de euro.

Pe de alta parte, Smart Roadster, un alt model la a carui productie s-a renuntat de curand, va fi produs, sub sigla MG si cu un alt nume, in Marea Britanie. Constructorul a reusit sa cumpere atat licenta cat si toate uneltele de productie (software, schite si masini de productie) de la uzina franceza Hambach, unde se producea ex-modelul Smart.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru