Forte, conceptul viitorului

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 26.01.2007
Linii superdinamice, fibra de carbon, LED si tehnologie de ultima ora. Acestea sunt avantajele unui concept imaginat pe calculator de studentii britanici de la Coventry.

AV Design Forte Concept reprezinta imaginea conceptului viitorului in viziunea studentilor Institutului Britanic de Design in Transport din Coventry. Inspirat din liniile clasice ale sportscar-urilor Auburn, Cord si Duesenberg, care au incantat lumea auto in anii '30, modelul - aflat deocamdata in stadiuld e desen pe calculator - este imaginat ca avand o caroserie din fibra de carbon si un motor V8 ecologic amplasat central legat de o transmisie manuala cu sase trepte sau automata cu cinci trepte.

Tractiunea se realizeaza in intregime pe rorile din spate. Aerul necesar racirii motorului intra sub capota prin canalele aflate ascunse sub liniile partii frontale, care include si blocurile optice orizontale stilate ce utilizeaza la maximum tehnologia LED. In schimb, aerul fierbinte produs de motor este eliminat prin canalele aflate in partea anterioara a usilor. In sfarsit, tevile suble de esapament se afla amplasate central in partea posterioara sub fundul dinamic al masinii.

Printre curiozitatile tehnologice inaugurate de Forte Concept se numara camere aflate in stanga si dreapta partii frontale care trimit imagini pe monitorul din habitaclu in caz de vizibilitate redusa si plafonul fotosensibil care isi ajusteaza opacitatea in functie de cantitatea de lumina directa pentru a mentine interiorul la temperaturi perfecte.

Din pacate, asa cum am afirmat si in primul paragraf, Forte nu este destinat productiei la scara 1:1 ci va ramane un desen din care designerii se pot insa inspira pentru crearea unor viitoare prototipuri si modele de succes.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru