Germanii gasesc solutii sa polueze

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 15.08.2007
Producatorii auto din Germania propun stabilirea normelor C02 in functie de greutate masinilor.

Comisia Europeana a impus un nivel de emisii de CO2 de 130 g/km, din anul 2012. Eforturile forului european vizeaza reducerea cantitatii de CO2 emise de masini in atmosfera.

Producatorii auto au 5 ani timp sa implementeze tehnologii ecologice. Acest lucru nu reprezinta o preocupare pentru constructorii germani, care ar fi cei mai afectati de impunerea unei astfel de legislatii. Spre deosebire de acestia, producatorii italieni si francezi se pot adapta mult mai usor la noile norme ale Comisei Europene.

Conducatorii producatorilor premium din Germania si-au unit eforturile in a face presiuni la nivelul Uniunii Europene pentru implementarea unor norme preferentiale. Astfel, inaltii oficiali de la Audi, Mercedes, BMW sau Porsche au gasit o portita care sa le permita emisii de C02 mai mari decat normele stabilite de UE.

Rupert Stadler, CEO Audi, sustinut de ceilalti conducatori ai brandurilor germane, a propus ca nivelul emisiilor de C02 admise sa fie calculat in functie de greutatea masinilor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru