Ghosn renunta la Nissan America

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 16.03.2007
Carlos Ghosn a anuntat ca va renunta la responsabilitatile sale in cadrul diviziei Nissan din America de Nord.

Carlos Ghosn, directorul Renault-Nissan, va renunta la supravegherea operatiunilor derulate de compania Nissan in America de Nord, in conditiile in care grupul anticipeaza prima scadere a profitului operational din ultimii sapte ani.

Nissan, al treilea mare constructor auto nipon, urmareste sa eficientizeze structura managementului, in vederea imbunatatirii rezultatelor diviziilor din Japonia si America de Nord, a anuntat compania. Incepand cu 1 aprilie, conducerea operatiunilor Nissan din America va fi asigurata de un vicepresedinte executiv al companiei, Hiroto Saikaware, relateaza Mediafax.

Ghosn, considerat principalul contributor la relansarea companiei japoneze, ocupa, de asemenea, functia de director general al Renault. Oficialul se confrunta cu presiuni pentru a depasi perioada de stagnare a vanzarilor celor doi producatori auto, dupa ce Renault si Nissan au consemnat, in 2006, profituri si vanzari sub asteptari.

Directorul Nissan s-a angajat, in luna februarie, sa prezinte o serie de masuri suplimentare, pana in aprilie, pentru a se asigura ca obiectivele stabilite in strategia pe trei ani, valabila pana in martie 2008, vor fi indeplinite.

"Prioritatea noii echipe manageriale este sa actioneze decisiv in legatura cu provocarile multiple intampinate de Nissan, in vederea imbunatatirii performantei de ansamblu, in 2007", a declarat Ghosn, citat de Mediafax.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru