Ghosn vrea alianta cu americanii

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 06.06.2007
Carlos Ghosn vrea o alianta puternica intre Renault-Nissan si un producator auto american, Chrysler sau Ford.

Dorinta lui Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan, sa realizeze un parteneriat puternic cu unul dintre gigantii auto americani a fost reafirmata.

Dupa ce discutiile cu General Motors au incetat, cei doi jucatori de pe piata mondiala neajungand la nicio intelegere, presedintele Grupului Renault-Nissan studiaza posibilitatea unui parteneriat cu Chrysler sau chiar Ford.

Ghosn a declarat pentru publicatia „Le Parisien” ca dupa 2009 este foarte posibila o alianta intre grupul pe care il conduce si un producator american.

Carlos Ghosn doreste o astfel de alianta pentru ca grupul pe care il conduce sa poata avea acces mai rapid pe piata americana. Se cunoaste ca atat Renault cat si Nissan nu au avut un an financiar foarte bun in 2006.

Comentarii (3)

  • "Daca voi nu ma vreti, eu va vreau"
    Saracul... El vrea sa se joace cu americanii si americanii nu vor :(
    0 0
  • PikaChu
    E ceva normal ... doar in Europa nu-i mai merge ... dar nici in America nu-i lapte si miere .. nu face mare branza cu alianta chiar daca accepta americanii
    0 0
  • AndreiRN
    Calitate inferioara
    Renault este faimos in America pt calitatea inferioara la masini si ultima generatie vanduta a supravietuit vreo 5 - 7 ani dupa care au ajuns la reciclarea metalului. Nissan a pierdut ceva din calitatea de acum 10 ani si sunt fortati sa vanda masinile la pret redus ca sa poata tine linia de productie in miscare dar asta le saboteaza fondurile pt R&D de viitor. Niciuna dintre firme nu are un plan definit de a produce vehicole "perfecte" pt piata ci doar incearca sa supravietuiasca de la o zi la alta. Timpul va spune cum va iesi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru