GM a creat bordul viitorului

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 31.08.2007
Echipa de design a constructorului american GM a prezentat in premiera un bord revolutionar care ar urma sa echipeze viitorul Cadillac CTS.

General Motors este pe punctul de a pune capat vechilor conceptii potrivit carora modelele sale nu exceleaza la capitolul design interior. Designerii constructorului din Detroit s-au pus pe treaba si au demonstrat tuturor ca la GM exista imaginatie.

Rezultatula fost un bord total nou plin de inovatie si linii futuriste. Schitele prelucrate digital prefigureaza o noua tendinta de design pentru bordul viitorului Cadillac CTS. Acesta ar urma sa fie preluat mai apoi de celelalte modele GM. Schitele prezinta o bucata a plansei de bord stilizata intr-un mod ingenios pe care isi gasesc locul elementele de reglare a sistemului de aer conditionat si un compartiment multifunctional cu o suprafata LCD si un sistem de recunoastere vocala.

Instrumentele de bord impresioneaza prin asezarea inovativa si prin modul in care acestea au fost gandite. Instrumentele pot fi configurate automat singurul element care ramane neschimbat fiind acul indicator folosit pentru toate celelalte interfete: vitezometru, turometru sau sistem de navigatie.

Inovatia GM are si un beneficiu ergonomic, prin integrarea sistemului de navigatie in cadrul instrumentelor, soferul nemafiind nevoit sa intoarca capul catre partea centrala a bordului pentru putea vedea traseul.

Comentarii (18)

  • frumos
    frumos...dar nu perfect...oricum au imaginatie baietii...
    0 0
  • URAGANU
    asa da
    Asa mai nene, ca nu prea se vad banii bagati in atata dezvoltare si evolutie. Ne mai dau si noua putin cate putin.
    0 0
  • biometrie
    din ciclu ce mai face omu, plictisit in traficul bucurestean ...mi-ar placea sa vad pe masinile din urmatorii ani, un sistem de detectie biometrica a fetei si a miscarii ochiilor ...ar putea ajuta la reglarea automata a oglinzilor, atentionare sonora in cazul in care soferul nu e atent la drum, activarea difertelor functii ale computerului de bor si sistemului de navigatie doar prin privirea lor, etc. Cum ar fi sa te uiti intr-un punct pe bord si automat sa dai flashuri sau mai stiu eu ce. Cam naspa pentru cei carora le fug ochii :))
    0 0
  • da...
    si cand nu dai flashuri,cand te uiti in alt punct de pe bord sa iasa un sandwich si o cafea calda din torpedou,iar cand te uiti in alt treilea punct fix de pe bord inseamna ca deja ti ai bagat picioarele in el de drum si mai bine stai acasa.......
    0 0
  • sau cand te uiti intr-un anume punct de pe bord, sa-ti iasa o gagica goala si sa inceapa sa-ti faca blowjob-uri unu dupa altu
    0 0
  • ~!~ THE TEXAN ~!~
    Stil TEXAN :))
    Grandomanie americana ... DA FRUMOS DOM'LE :D ....
    0 0
  • Iulian
    Bordul viitorului... ma lasi?
    Ar trebui sa se uite un pic la designul interior din Audi A8. Arata de 3 ori mai inteligent decat orice proiect din imagini.
    0 0
  • LexMark
    Rup Asfaltu'
    Cam nasol, mie imi place mai mult bordul de la Logan. E cel mai tare! Ce-i cu rahaturile astea de borduri! Un om simplu tre sa inteleaga ce i se afiseaza acolo! Pune tu unul de vreo 60 ani si vezi daca intelege ceva din rahatul ala!!
    0 0
  • NuRupeAsfaltul
    Borddelogan
    ai dreptate domle. daar eu cred ca ala de la dacie 1300 e si mai potrivit pt cei catine. mai ales ca daca se mai sting niste becuri nici nu ai ai la ce sa te uiti ca nu se mai ved nimic.
    ps: stiam ca peste o varsta nu mai ai voie sa conduci
    0 0
  • go_get_it
    super.. tot respectu pentru designeri. Primu bord ii cu agenda tel?:) Cum suni pe cineva?
    0 0
  • ymihai
    suni
    ...prin comanda vocala. Exact k la telefon
    0 0
  • Anonymus
    Neinteresant
    Nu inteleg ce e asa revolutionar, inovativ, iesit din comun cu bordu ala, un lcd, si cateva touch screenuri...
    0 0
  • peizan
    ee kkt....
    ink d cand comand masina ar tb sa dea manual de instructiuni si un inginer d la GM sa ma invetze cum sa folosesc toate kestiile d p bord,pt k apoi, dupa 6luni, cand vine masina sa sa stiu sa o pornesc si da reglez clima... AIUREA!! d parca dak nu mi se skimba lumina d p bord in 15 culori nu imi mai iau o masina GM.. tot aia e..tot asa merge..
    0 0
  • Smoker
    Un proiect destul de reusit, respect pentru cei de la GM ;)
    0 0
  • spnsRZ
    sal, cei de la GM au venit cu un proiect ambitios, in ultima decada, ei au tot venit cu tot felul de chestii noi noutze dar lumea nu prea luat in seama , in curand vom vedea prima masina care o sa mere pe ethanol cu motor modificat...de la 50% asa si care va avea incorporate toate gadget-urile posibile, si atunci lumea va fi uimita, ethanolul are o cifra octanica mai mare decat orice benzina vreti voi, si costul de productie al ethanolului e mult mai ieftin decat cel al benzinei...lumea nu va mai fi obligata sa cumpere doar benzina si motorina, deja in elvetia, danemarca si prin unele orasele din DE au aparut aceste benzinarii cu combustibil alternativ, bineinteles ca trebuie sa detii o masina modificata pt a merge pe etanol.
    so e bine k oamenii vin cu idei noi, e bine k noi inca ne mai gandim la trecut, si ca nu putem tine pasul si tot ce vedem ni se pare asa de simplu, si k e doar vb...iauzi de niste lcd-uri si touchscreen=-uri, bah romane dece nu leai inventat tu daca esti asa bazat? uitam k dupa 17ani de democratie , tot in acelasi rahat suntem la nivel de educatie si de ceea ce intelegem noi prin modern, sau fiabil sau etc...tot inapoiati suntem...deaceea nu se misca nimic cum trebuie in TOATA ROMANIA>..debia facem primii pasi si cei care se simt indignati sa se simta, k nu pun osu la treaba si sunt egoisti , daca sar putea sa faca altii eforturile necesare si ei sa stea sa beneficieze...
    WAKE UP ROMANI@!!!!!suntem cei mai egoisti dintre toti si neam omori intre noi pe cand ceilalti stau cumintei si isi vad de treaba...noi suntem scandalagii europei...si nemultumitii ei...
    p.S . WAKE UP!!!!!
    0 0
  • hmmm
    ca de obicei aceiasi carcotasi cu comentarii seci...fi'mi'ar scarba de voi!! (nu de toti, doar de o mare parte)
    0 0
  • Gigi Contra
    Pentru GM
    Te-ai incins cam tare si cam degeaba. De la Cucuietii din deal mergand la vale n-ai nevoie de GPS pentru ca e un singur drum judetean, asa ca oamenii au dreptate sa nu isi doreasca un bord sofisticat!
    0 0
  • iulica
    bordul
    e super.l-am vazut deja pe un logan.[mcv]
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru