GM a crescut la bursa cu 6%

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 01.08.2007
Dupa anuntul rezultatelor financiare din trimestrul al doilea, actiunile GM au crescut vertiginos la bursa.

Titlurile General Motors au urcat ieri cu 6%, dupa ce grupul a raportat un profit net de aproape 900 de milioane de dolari pentru trimestrul al doilea, ca urmare a masurilor de reducere a costurilor, imbunatatirii mixului de produse si majorarii vanzarilor in strainatate.

"Este adevarat ca echipa din America de Nord a facut progrese uriase si apreciez munca grea depusa de fiecare. Dar profitul actual demonstreaza clar ca mai avem multe de facut", a declarat directorul general Rick Wagoner.

GM, care a consemnat in ultimii doi ani pierderi de peste 12 miliarde de dolari, traverseaza un proces de restructurare care prevede desfiintarea a peste 34.000 de locuri de munca si inchiderea a 12 fabrici in America de Nord.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Pe drumul bun
    Efectul problemelor facute de sindicate incep sa se spele.
    Dupa ani de zile in care GM a fost fortat de sindicatul muncitoresc sa produca in pierderi liniile de productie se vor muta in afara. Lichidarea a 34.000 de muncitori locali este urmata de angajarea a 70.000 de muncitori in alte parti ale lumi.
    Nevoia ii va aduce inapoi la locul de munca dar cu pretenti realiste de data asta.
    Pierderile sunt relativ virtuale deoarece sunt toate deducti de la impozite pe urmatori 3 ani sau mai mult.
    Ei trebuie sa se debaraseze de interesurile petroliere si sa produca ce doreste piata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru