GM a pierdut 38 miliarde $

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 08.11.2007
Pierderile gigantului american au crescut de 13 ori in primele noua luni ale anului in curs.

Esential

13 aduce ghinion la GM. De 13 ori au crescut pierderile in 2007 fata de 2006.

General Motors a redevenit la sfarsitul lunii septembrie primul producator auto la nivel mondial. Acest lucru nu a dus insa la redresarea financiara a gigantului american. GM a inregistrat in primele noua luni din 2007 o pierdere neta de 38,01 miliarde de dolari, de 13 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut, transmite Mediafax.

Excluzand elementele exceptionale, pierderile GM s-au plasat la 81 milioane de dolari. Veniturile companiei au crescut cu 15,3% in perioada ianuarie-septembrie 2007, la 134,22 miliarde de dolari.

In ceea ce priveste trimestrul al treilea, cel mai mare producator auto american a raportat o pierdere trimestriala record, de 38 miliarde de dolari,  care reflecta cheltuielile asociate unor beneficii nedeclarate din impozite, precum si pierderile fostei divizii cu activitate in sectorul financiar, GMAC.

Doar pentru trimestrul al treilea GM a raportat in trimestrul al treilea pierderi de 1,6 miliarde de dolari. De asemenea, veniturile GM au scazut in perioada analizata de la 48,9 miliarde de dolari la 43,8 miliarde de dolari.

Comentarii (5)

  • articol-varza
    ar fi bine pe viitor sa nu mai publicati articole cu caracter financiar-contabil.. pt ca va depasesc, screti cheestii neclare, care aparent se bat cap in cap
    0 0
  • ???
    am dori sa fiti un pic mai clar si daca se poate sa argumentati parerea dvs.
    Multumim
    0 0
  • @ 2-10
    cam varza scrii tu in limba romana! se vede ca esti contabil :))
    0 0
  • Un priceput
    Pierderi la GM
    Imi place mult acest mod de a lasa cititorilor dreptul de a comenta stirile publicate. Cateodata insa ma intristeaza ca discutiile se plaseaza in zona dialogului personal, transformand forumul de idei intr-un chat de internet-cafe.

    Cred ca primul comentator si-ar fi dorit sa inteleaga mau mult cifrele furnizate, care asa cum sunt revelate, nu reusesc sa dea o imagine clara. Unele din indicatii se refera la luna septembrie, altele la trimstrul trei iar altele la raportarea cumulata a intregului an, realizata la finele trimstrului 3. Ori obisnuinta gandirii matematice este de a compara informatii din perioade echivalente.

    Probabil ca sursa articolului nu a fost nici ea prea clara in aceasta privinta, eu negasind nici o vina redactorului stirii in limba romana.
    0 0
  • Un cititor
    Argumentatie
    Domnule Robert Gherghe permiteti-mi sa va aduc argumente privind neclaritatile din articol:
    - "GM a inregistrat in primele noua luni din 2007 o pierdere neta de 38,01 miliarde de dolari, de 13 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut" comparativ cu "In ceea ce priveste trimestrul al treilea, cel mai mare producator auto american a raportat o pierdere trimestriala record, de 38 miliarde de dolari"
    adica pierderea de 38 miliarde este pe primele 9 luni sau pe trimestrul al treilea?
    - in urmatoarea fraza ne lamurim ca "Doar pentru trimestrul al treilea GM a raportat in trimestrul al treilea pierderi de 1,6 miliarde de dolari". Ce logica a mai avut informatia anterioara?
    - Haideti sa analizam afirmatia: "Excluzand elementele exceptionale, pierderile GM s-au plasat la 81 milioane de dolari" (probabil in primele 9 luni)
    Comparati 81 de milioane cu 38 de miliarde. Ce evenimente exceptionale au determinat pierderi de o valoare imensa aprox 37,19 miliarde?
    Asta ar fi fost interesant a ne comunica reporterul.
    Nu-i asa ca poate fi un subiect pentru un articol viitor?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru