GM a vandut 2,38 milioane masini in trimestrul 3

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 19.10.2007
Vanzarile gigantului american au intalnit un nivel record pentru aceasta perioada.

Vanzarile General Motors au crescut cu 4% in trimestrul al treilea, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la nivelul record de 2,38 de milioane de masini, evolutie favorizata de cererea ridicata de pe pietele emergente, anunta Mediafax.

Pe piata europeana, vanzarile celui mai mare producator auto american au urcat cu 15%, in timp ce avansul din America Latina, Africa si Orientul Mijlociu a fost de 22%. In regiunea Asia-Pacific, grupul a consemnat in perioada mentionata o crestere de 16% a numarului de automobile comercializate.

Vanzarile GM pe piata nord-americana au continuat insa evolutia descendenta, cu un declin de 6%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Declinul inregistrat pe cea mai mare piata a companiei a fost atribuit de GM strategiei de reducere a vanzarilor catre companiile de inchirieri, costului ridicat al carburantilor precum si temerilor generate de problemele din sectorul imobiliar.

GM aplica un program de restructurare care presupune desfiintarea a 34.000 de locuri de munca si inchiderea a 12 fabrici in America de Nord.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru