GM scoate model electric

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 27.11.2006
General Motors intentioneaza sa realizeze masini hibrid in serie. Principala provocare pentru americani este sa conceapa baterii care sa nu se limiteze la o anumita distanta.
Rick Wagoner, CEO la General Motors, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca exista o mare posibilitate ca la Salonul Auto de la Los Angeles de saptamana viitoare, compania sa prezinte un model bazat pe combustibili alternativi.

Viitorul “verde”de la GM este bazat pe vehicule electrice, dar doar in contextul producerii unor modele hibride in serie. Tehnologia hibridelor GM se va baza pe un motor clasic pe benzina sau diesel, insotit de un generator electric propulsat, cel mai probabil, de baterii pe litiu – ion. GM lucreaza la un model hibrid care cel mai probabil va aparea pe piata in 2007. Principala dorinta a gigantului american este sa creeze baterii care sa tina foarte mult, deoarece aceasta este problema numarul unu a masinilor electrice la nivel mondial.

Comentarii (4)

  • noname00
    Urasc GM
    Urasc General Motors dintr-un simplul motiv - masina din Imagine este un GM EV1, masina care s-a construit in aproximativ 1000 exemplare, care au fost inciriate cate persoane fizice, apoi au fost toate distruse, fara nici un motiv. Inteleg ca au considerat ca nu va fi un succes, dar puteau totusi sa vanda exemplarele pe care le-au construit, sau cel putin sa le pastreze undeva. Acum ne mint ca au prpiecte, si ca le vor pune in productie de anul vitor, personal nu cred ca vor aduce o economie de combustibil prea mare, numai imaginea lor se va imbunatati ... fara motiv real. EV1 mi-a placut din momentul in care am vazut-o prima data (nu ma prea intereseaza protectia mediului), dar as fi vrut-o pentru aspect si pentru faptul ca este primul vehicul modern (au mai fost construite automobile electrice inainte de primul razboi mondial). inteleg ca nu avea autonomie mare, si ca dureaza foarte mult sa se incarce bateriile, dar totusi, de ce au distrus-o? eu am aflat in urma cu cateva saptamani de distrugerea lor (din filmul "Who Killed the Electric Car"), si am fost foarte trist. va sugerez sa il vizionati si voi, chiar daca nu este adevarat tot ce se prezinta acolo. Orice s-ar zice despre masina in filmul acela, sau orice spun cei de la GM, eu nu inteleg un lucru - de ce le-au distrus? Jeremy Clarkson, desi realizeaza Top Gear ca un program pur de divertisment, si de obicei nu sunt de acord cu ceea ce zice, avea dreptate cand a zis: "constructori de automogile se duc in fata guvernelor/parlamentelor cu tema facuta, le prezinta "viitoarele tehnologii" pe care le vor icorpora in masini pentru a le face mai economice si mai putin poluante, iar in realitate scot spre vanzare masini mai puternice, care de obicei sunt la limita cu noxele". Mercedes in urma cu mai multi ani a prezentat pile de combustibil, care produc din hidrogen energie electrica, dar in tot acest timp a dezvoltat motoare v12 biturbo, de 500 CP, sau motoarele de pe modelel AMG. toyota prius? in afara de faptul ca performantele sunt slabe, nici nu este chiar economica, consumul anuntat initial (4.7 l/100 Km - 60 mpg, consum combinat) nu este chiar cel real, unii spunand da ar consuma pe undeva pe la 6 L/100Km consum combinat, daca nu mai mult. Un polo diesel este mai economic. Cei de la Totota si-au dat seama ca nu mai pot sa ne minta, asa ca "noile modele" au un consum de 5.3 l/100 Km, adica 55 mpg, tot consum combinat. Concluzia (si ceea ce vroiam sa zic) - Nu cred ca ma voi gandi vreodata sa imi cumpar vreo masina produsa de GM, cu exceptia Corvette, si nici nu prea cred ce ne spun de masinile viitorului - cat timp exista petrol, companiile petroliere dicteza consumul de combustibil, nu isi permit sa nu mai aiba vanzari.
    0 0
  • Masini electrice
    In ultima vreme sunt foarte multe tentative in acest domeniu. Un exemplu elocvent este TESLA ROADSTER, produsa de TESLA MOTORS in USA.
    Legat de performate: acceleratie 0-60miles in 4 secunde, autonomie 250 mile, viteza maxima este de 130mph. Pretul pentru o astfel de masina este insa pe masura 92.000$
    0 0
  • Mircea Mester
    Tesla
    Asa este, Alex. Gasesti aici mai multe: http://www.automarket.ro/stiri/sportiva-de-220v-497.html

    In plus, Tesla (companie finantata, printre altii, de unul dintre fondatorii Google) are de gand sa scoata si o berlina 100% electrica. Ai putut gasi informatia aceasta tot in paginile Automarket.

    Merci de date
    0 0
  • razvan
    solutia bateriilor
    sa foloseasca duracell dureaza mult mai mult decat orice alta baterie!!!!=))
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru