Guvernul extinde lista despagubitilor pentru Dacii

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 31.10.2007
Guvernul a aprobat astazi extinderea listei celor care au depus bani la CEC pentru Dacii.

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, printr-un memorandum, extinderea listei deponentilor CEC care primesc despagubiri pentru conturile deschise in vederea achizitionarii de autoturisme si a termenului pana la care au fost deschise depozitele, anunta Mediafax.

Statul va despagubi toti deponentii care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) pentru achizitionarea de autoturisme, indiferent de tipul acestora, deschise pana la 15 februarie 1992, si nu pana in noiembrie 1990.

Legea actuala, aprobata de Parlament in mai 2007, permite acordarea de despagubiri banesti doar pentru persoanele care au depus la CEC pana la 1 noiembrie 1990 diverse sume de bani in vederea achizitionarii de autoturisme Dacia. Despagubirile sunt egale cu suma depusa la CEC, indexata cu nivelul indicelui ratei de inflatie, calculat din data depunerii pana in ziua achitarii. "Guvernul va extinde insa atat categoria deponentilor care vor primi despagubiri, incluzand persoanele care au constituit depozite la CEC si pentru alte marci de autoturisme, nu doar pentru Dacia, cat si data limita luata in calcul pentru constituirea depozitelor.

Vor fi acordate astfel despagubiri pentru depozitele constituite pana la 15 februarie 1992, data de stopare a deschiderii de conturi, si nu pana la 1 noiembrie 1990, prevazuta in prezent", au declarat surse ministeriale.

Sursele citate au precizat ca emisiunea de titluri de stat va fi lansata pe numele CEC, valoarea nominala totala a emisiunii fiind valoarea totala a despagubirii, rezultata din insumarea celor 37.460 de valori individuale. Valoarea individuala a emisiunii de titluri de stat va fi cea a despagubirii corespunzatoare fiecaruia dintre cei 37.460 deponenti. Scadenta va fi de un an de la data emisiunii, iar titlurile de stat nu vor fi negociabile si nici purtatoare de dobanda.

Comentarii (3)

  • Rus Domnica
    CEC autoturisme Dacia
    Daca cec-ul pt. achizitionarea de autoturisme Dacia a fost lichidat dupa anul 1989 mai intra in calcul de a primi titularul despagubiri.Va multumesc.
    1 1
  • fierascu grigore valentin
    nu mai am carnetul dar banii nu iam scos pot beneficia de despagubire//
    unde pot sa aflu daca nu mai am carnetul pot sa beneficiez de despagubire
    2 0
  • CRISTINA
    nu mai am carnetul dar banii nu iam scos pot beneficia de despagubire//
    unde pot sa aflu daca nu mai am carnetul pot sa beneficiez de despagubire
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru