Guvernul s-a razgandit: triplarea taxei auto incepe de la 15 decembrie

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 10.12.2008
Taxa auto majorata de trei ori va intra in vigoare de la 15 decembrie. Cei care au platit taxa auto deja majorata isi vor primi banii inapoi.

Taxa auto starneste in continuare o multime de discutii, mai nou din cauza deciziei Guvernului de a republica ordonanta de urgenta in Monitorul Oficial de astazi. Documentul precizeaza ca taxa auto va fi triplata incepand cu data de 15 decembrie 2008, iar proprietarii de vehicule care au platit saptamana aceasta taxa la valoarea majorata isi vor primi inapoi diferenta de bani.

Executivul romanesc incearca astfel sa isi repare greseala comisa luni, cand a publicat mai devreme decat anuntase ordonanta de urgenta prvind triplarea taxei de poluare pentru masinile second-hand. Astfel, mai multi cetateni s-au trezit marti in fata ghiseelor administratiei publice cu taxe de trei ori mai mari, desi guvernul anuntase ca noile tarife vor intra in vigoare de la 15 decembrie.

Ordonanta publicata luni in Monitorul Oficial prevede ca, incepand din 15 decembrie 2008, autovehiculele cu o capacitate cilindrica mai mica de 2.000 de cmc, inmatriculate pentru prima data in Romania sau in alte state ale Uniunii Europene sunt exceptate de la plata taxei de poluare pana la data de 31 decembrie 2009.

Tot in Monitorul oficial de luni a fost publicata si decizia de a scuti de la plata taxei auto modelele electrice, cele care respecta normele de poluare Euro 5 si Euro 6 si hibridele.

Comentarii (30)

  • vorba veche
    ...rusine oricum nu mai au de multa vreme animalele astea care guverneaza tarishoara asta din pacate...ceafa sa le fie lata ca in rest ce mai conteaza pe cine jepcaresc....prostii aia multi de'alde noi platesc oricum ca nu au ce face
    0 0
  • masina veche?
    eu am cumparat o masina din septembrie 2008, euro4.Tariceanu o considera veche si inferioara loganului!!!Asa ceva este imposibil!!!!
    0 0
  • george
    Vai de steaua lor !
    Acum legile se fac ........pe genunchi !!! Daca pentru un rahat de taxa nu sunt in stare sa emita o lege clara, atunci pentru probleme economice deosebite inseamna ca sunt superincapabili !!!
    0 0
  • Silviu
    Strategie Taxa Auto
    Pai voi care credeti ca e strategia. A intrat pe 8 ... s-a platiti pe 9 si 10 triplu ... azipe 11 arunca bomba ... maine pe 12 iese scandal ca sta omu la coada sa-si ia banu inapoi ... in weekend nu o sa se lucreze ( sarbatori ) si a venit 15 si se aplica o veche vorba romaneasca: am belit pwla !!!
    0 0
  • ajungem ca la greci
    Este inadmisibil sa platesc o taxa cu mai multi bani decat am cumparat-o.
    Sa se revina la acea lege si sa se spuna ca cine a cumparat inainte de 15 dec sa plateasca conform vechii taxe
    0 0
  • Eu sunt programat la RAR pe 15. Masina o am adusa din octombrie si tot atunci am inregistrat-o la financiar. Daca mie imi da abia dupa 15 cartea de identitate, eu de care plm de taxa trebuie sa platesc?

    Am eu o vina ca atat se cacaie RAR sa-mi dea CIV la masina?
    0 0
  • simona
    normal este sa stii ce taxa se aplica atunci cand cumperi, altfel ti se incalca dreptul democratic
    exact. cei care si-au facut programare la rar pana in 15 decembrie ar trebui sa plateasca pe sistem vechi. cei care isi aduc masini dupa, trebuie sa stie cat platesc. asa e normal si corect. da' de cand am auzit noi ultima data cuvantul corectitudine cand vine vorba de guvernantii nostri? foarte demult. sau...l-am auzit vreodata?!?
    0 0
  • doua reci...una calda
    Foarte simplu, luam doua masuri nepopulare, stiind clar cabo sa revenim asupra uneia din ele, mai precis asupra greselii INTENTIONATE cu taxa aplicata si inainte de 15. Acum taxa triplata parca nu mai e asa de grava...cel putin pt cateva zile. Asa faceam si eu cu maicamea cand eram la scoala si veneam cu cate un 4 .... Ii povesteam cum pe drum era sa mor calcat de o masina si cum am scapat la mustata si apoi spune
    si de 4 :)
    0 0
  • simona
    erata
    prin programare la rar pana pe 15 dec ma refer la inscrierea pe lista aia lunga. fizic ajungi la rar pana pe la sfarsitul lui februarie anul viitor cred.
    0 0
  • sunshine64sm
    Rusinica !!!
    E clar c s-au imbatat... de fericire, si deja nici nu mai stiu sa socoteasca prea-fericitii nostrii parlamentari. Nehotarirea si lipsa de seriozitate caracterizeaza mersul impus de catre "cei de sus", acest du-te vino fiind clar o dovada de incapacitate. Nu-mi vine in minte decit vorba aia populara, pe care nu pot sa o spun chiar de-a dreptul: dezbraca-te ca te f..., imbraca-te ca nu mai te f...
    0 0
  • eduard
    si eu ce fac?
    am un mondeo 3 de 1998 cmc si am platit taxa inainte cu 2 zile de a se tripla. acum imi dau astia banii inapoi pt ca am sub 2000 cmc? eu cred ca imi dau o lae
    0 0
  • sailor66
    taxa
    iata adresa la care puteti sa va plangeti RAZGANDEANULUI:www.tariceanu.ro/shoutbox.html. spuneti-i fratilor ce aveti pe suflet si ceea ce simtiti! si iesiti cu totii pe 13 la miting!!!
    0 0
  • Mauricio
    Suntem sclavi intr-un stat condus de dictatori
    nu sa schimbat nika din 89 incoace. Revolutie frate ...altceva nu ne ramane sa facem.!!!!!
    0 0
  • colonelul
    bataie de joc
    isi bat joc de noi,si au batut joc de noi,isi vor bate joc de noi in continuare...taxa asta auto e ca si taxa audio vizualului pe care o platesti obligatoriu ca sa ia parashuta aia de la surprize,surprize 16000 euro pe luna si noi ne chinuim sa ducem la familie 400-500...
    0 0
  • cristina
    guvern de rahat
    un guvern de rahat
    ei de ce umbla cu masini puternice?
    ati vazut voi in parcul auto al guvernului sau al parlamentului masini romanesti/
    sau are tariceanu logan.?
    0 0
  • Fratilor
    Fratilor nu e frumos sa-i injuram sau sa-i "scoatem" de colo colo pe politicienii nostri, nu ca nu as fi de acord, dar intrebarea mea este: CATI DINTRE CEI CARE COMENTEAZA P`ACI PE FORUMUL ACESTA SUNT IN STARE SA FACA CEVA IN VIATA SAU AU FACUT CEVA? Am intalnit si oameni realizati dar majoritatea sunt baieti care nu au ajuns la varsta maturitatii.
    Bagati-va voi in POLITICA si faceti voi ceva, aia care sunteti mai tari de clont, ca NOI tinem cu voi. No offence
    Numa bine! Sarbatori fericite.
    0 0
  • jos guvernul
    Jos guvernul
    Asta e cea mai mare prostie.... de cand astept legea astasi acum o amana???? sa se termine odata cu toti smecherii samsarii bisnitarii de masini si cu toti ruptii in fund care isi iau o coasca si ocupa locri de parcare, polueaza, ingreuneaza traficul...ca sa nu mai spun ca e plin de astia la stiri ca se urca cu masinile prin copaci
    0 0
  • Stefan
    JOS RAZGANDEANU!!!!!
    0 0
  • ne o meritam
    ne meritam,si nu vreau sa exagerez,dar ar trebui sa fie si mai rau.de ce?pentru ca noi le am permis tot.cand trebuia sa facem ceva nu am facut nimica.ne am bucurat sa auzim ca primim 10 lei intr o parte si ne luau din alta parte 1000.stiam sa radem de tigani ca fura in spania o geanta si dadeau stirea in toata lumea in toata lumea,da de astia ca nea furat atea fonduri,ca ne cheltuia bani publici,ca ei nu puteau sa bea cafea din pahare de plastic si trebuia sa bea din cesti de portelan si multe chesti de genu asta
    noi am tacut din gura si nu am zis nimica.pai daca e sa o luam asa: tiganu fura din afara sa aduca in tara si astia fura din tara sa duca afara.cati bani de ai nostri sunt in bancile din afara si unu nu zice nimica.acum daca vrem sa spunem si nu putem.politia sunt cu ei,politia comunitara,jandarmi,gardieni....sunt blindati.
    nu vedeti cum ei isi impart puterile si de noi ii dor in pu..a?
    atata timp cat nimeni nu a spus nimica ei de ce sa nu i si vada avantajele?fratilor stiu ca o sa ma injurati,dar astea e realitatea,vina a fost si e a noastra,pentru ca repet,cand trebuia sa vb am tacut cu toti din gura.cine intelehe ce am scris nu o s ma ijure.vor ca toate sa fie ca in ue,dar cand e vb de noi ne da in gura
    si eu am un bmw 320 din 1992,e2 si ma costa in jur de 350 de euro sa l inscriu si acum dau vre o 1100.
    bafta tuturor
    0 0
  • gheorghe
    taxa
    Tara de cacao, cu taxe de rahat. Si daca nu le iese banul, schimba legile din luna in luna pentru ca tara e de rahat, cu taxe de cacao.
    0 0
  • Bataie de joc!
    Am stat 6 ore azi, sa primesc decizia sa pot plati taxa la o masina. Ba ca nu e aprobata motiunea pt amanarea legii, ba ca nu a aparut in Monitorul oficial, ba ca nu au fost recalculate deciziile....Umilire in toata regula. Am fost 300 de oameni, inghesuiti pe un coridor la Finante, timp de 6 ore.

    Si cam atat, mai am 12 maisni neinmatriculate....falimentul ma paste. Multumesc taxiceanu pentru ca m-ai obligat sa dau faliment. iti doresc numai fericire si din banii incasati de pe taxa, numai medicamente sa iti cumperi.
    0 0
  • ?!?
    Eu ce nu inteleg din toata povestea asta este :
    Da trebuie sa aveti cu toti masini ???? e simplu cine are are cine nu RATB ...
    hai pa

    Si pana una alta mai invatati si voi sa vorbiti am citit cate va posturi pe sarite si una doua plm plm .... sau ati aflat de curand ca o aveti :-?
    0 0
  • dir esti ca nuca in perete cu comentariu tau...
    ne bucuram ca poate tu iti permiti sa platesti taxa asta infecta, dar nu te lega de cei care isi permiteau pana acuma cu chiu cu vai, si din data de 15 nu isi mai permit. vezi sa nu ajungi si tu sa umbli cu RATBu.

    cat despre conducatori nostri le doresc ce ne doresc ei noua, si sa li se intample lor ....
    0 0
  • simona
    am inceput sa ma obisnuiesc cu romanasii nostri
    un exemplu clar de cum e si rationeaza romanul se regaseste in comentariile de mai sus. daca nu il priveste in mod direct problema, e relaxat ba chiar este de acord cu tampitii pe care cred ca i-ar injura "fara numar" daca le-ar impune lor o taxa triplata peste noapte. si e asa pentru ca, poate e omenesc dar eu timd sa cred ca noi, romanii facem asta, ne bucuram de necazul altuia. sa moara si capra vecinului da' ce bine e cand moare doar a lui. stau si ma gandesc acum pe ce ar putea sa-mi mai ceara statul bani. din fericire taxa de fumarit nu se mai percepe si nici nu mai avem cosuri majoritatea dar sunt convinsa ca se gaseste altceva. doar atat mi-as dori, sa ma anunte si pe mine din timp sa stiu ce ma asteapta luna viitoare.
    0 0
  • in strada
    iN STRADA SIMBATA IN Buc Eu am platit aseara la sect 4 la finante.Ca pe vremuri la coada la carne,s-au facut liste.Am ajuns rau sa ne bucuram,ca platim o taxa.Ne injosim in ultimul hal ca prosti si tacem.Aseara ma simteam ca multi alti calcati in picioare.Este cazul sa luam atitudine,si asa le aratam guvernantilor,indiferent care sunt acestia,ca nu suntem pacalici nimanui.DECI IMPORTANTPT TOATA LUMEA.NU STATI IN CASA .HAIDETI SA LE ARATAM CA SUNTEM O FORTA.
    0 0
  • DECI IMPORTANTPT TOATA LUMEA.NU STATI IN CASA .HAIDETI SA LE ARATAM CA SUNTEM O FORTA.
    =)) pai de ce v-ati dus la vot :-?? sau nu ...
    @Soo - eu nu am vrut sa supar pe nimeni ... idee era ff simpla (ma rog aseara ma eram si putin nervos) ... atat timp cat pt o perioada nu si-ar mai cupara nimeni nici o masina atunci nu ar mai plati nici taxa ... si cine stie poate o scot sau o scad ... + in legatura cu eu cu RATB crede-ma ca e imposibil asa ceva si nu zic ca nu ar fi sanse dar sa nu imi zici u mine ca am ginionul sa se trice bursc 2 masini + masinile de la firma =))

    P.S. Parca si Realitatea a facut o data o campanie sa se scoata taxa si ... dupa cateva luni a crescut de 3 ori ;)
    0 0
  • simona
    @dir
    mai bine taceai de fiecare data. chiar crezi ca intereseaza pe cineva cate masini ai tu? cu texte din astea probabil poti impresiona insa nu aici. si poate n-ar strica sa mai mergi si cu RATB-ul, in loc sa-ti dai cu parerea cine ar trebui sau nu ar trebui sa-si ia masina.
    hai pa (ca sa folosesc limbajul tau, poate asa intelegi ceva)
    0 0
  • foarte amuzant =))) uite asa se isca o noua revolta =)))
    0 0
  • simona
    ...
    noroc ca tu n-ai nici o treaba! :)
    0 0
  • taxa auto
    Oameni buni ce sa mai zic ginditiva ca sunt aproape 20 de ani si nu avem macar o autostrada de la un cap al tari pina la celalalt ,da taxe si jacmaneli de la sarmani cu duiumu sa ne ajute Dumnezeu sa rbdam da cind so termina rabdarea nas vrea sa fiu in pielea lor...Dar fara suparare ce ati votat aia aveti ca eu nu am votat ...........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru