Guvernul suedez va ajuta Saab si Volvo cu un imprumut

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 11.12.2008
Guvernantii suedezi au decis sa ofere un imprumut de 3.4 miliarde de dolari companiilor Saab si Volvo.

Saab si Volvo vor primi un pachet de ajutor in valoare de 3.4 miliarde de dolari de la statul suedez. Anuntul acestei decizii a fost facut in aceeasi zi in care senatul american a aprobat imprumutul de 15 miliarde de dolari pentru GM, Ford si Chrysler.

Pachetul de ajutor din partea statului suedez include garantii de credit si imprumuturi de ajutor pentru Volvo, Saab si pentru alte companii din industria auto suedeza. Suma totala de 28 milioane de coroane va fi impartita intre diferite sectoare ale industriei auto, Volvo si Saab urmand a primi o suma in limita a 20 milioane de coroane. Companiile mai mici vor imparti intre ele cinci milioane de coroane, restul de trei milioane urmand sa fie impartit de catre statul suedez pentru a finanta tehnologiile de cercetare si dezvoltare din sectorul auto.

Volvo si Saab au cerut bani de la statul suedez in contextul problemelor financiare intampinate de catre posesorii acestora, Ford si General Motors. In conditiile in care imprumutul a fost garantat catre cele doua companii suedeze, este posibil ca proprietarii lor americani sa nu le mai vanda.

Via | DetroitNews

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru