Holden VE Ute, 100% australian

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 23.08.2007
O forma ciudata, motoare de top si istorie exlcusiv australiana. Holden VE Ute e marturia faptului ca iahturile pot avea roti.

Cunoscatorii fenomenului auto mondial cunosc cu siguranta ce inseamna Ute. Este vorba de un tip de caroserie extrem de popular in Australia, practic o berlina transformata in pick-up.

Ei bine, ultima aparitie in peisajul Ute este Holden VE Ute, model creat de Holden plecand de la berlina VE Commodore.

Daca designul sau poate da dureri de cap sau poate chiar sa placa prin dinamica, gama de propulsoare este promitatoare. Se pleaca de la un V6 de 3.6 litri si 241 CP pentru a se ajunge la motorul V8 de sase litri si 362 de cai cuplat fie la o cutie manuala, fie la una automata, ambele cu sase rapoarte.

Daca va intrebati care este pretul unui astfel de pick-up inedit, pentru Holden VE Ute vorbim de o gama cuprinsa intre 30.990 si 46.990 dolari autralieni, adica intre circa 18.500 si 28.000 de euro.

Comentarii (8)

  • ovidiu
    il vreau
    de ce oara nu il aduce si in europa unde cu siguranta ar naste noi pasiuni printre cei satui de masini nemtesti,asiatice si americane mai ales ca are un pret destul de rezonabil pentru ce ofera
    0 0
  • by_remus
    super
    oricum e altecva decat ne-am invatat se vedem de la masinile europene,la interior m-a rupt
    0 0
  • bRRRRRRRRRRR
    Exista la noi un Oltcit facut asa , pt. marfa.
    Ei bine , cu ala aduce bine de tot , macar ca intentie.........
    0 0
  • mda...
    N-am ce zice, ca opinie proprie si personala (trebuie sa precizez asta mereu cand adaug un comentariu aici :) ), mi se pare o masina excelenta din multe puncte de vedere, nu e marca premium Holden, imprumuta platformele sau sa zic altfel modele Opel/Vauxhall din Europa, e divizie australiana a General Motors. Daca va uitati pe site-ul GM veti putea vedea Holden Astra, o masina cunoscuta in Europa ca Opel Astra, si UK Vauxhall Astra. Deci e vorba de brand. Insa revenind la subiect, recunosc ca au si modele proprii, dezvoltate integral in Australia si cu platforme proprii. Spre exemplu VE-ul de mai sus, mi se pare bestiala ca si masina personala, alura de berlina, nu prea inalta, si cu scop utilitar. Foarte interesant, oricum au si americanii de astea multe. Dar cum a zis altcineva mai sus, interiorul pare de o calitate la un standard mai ridicat. Nu cred ca ar sparge piata Europeana, nu e stilul neamtzului sau al francezului, nu mai zic de Europa de Est, la motoarele care le-a pus GM, clar ca rupe la consum. Stima !
    0 0
  • wtf?!
    mie mi-se pare ca arata ca dracu,interior de masina sport si...bena?parca il si vad carand faianta
    0 0
  • si in australia se conduce pe partea gresita a drumului ?
    0 0
  • ovidiu
    pt Tibi
    da da
    0 0
  • AndreiRN
    El Camino
    Este un urmas al modelului GM El Camino foarte popular un SUA. Platforma si motorizarea sunt de la Pontiac Grand Am daca nu ma insel.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru