Holograme in locul pragurilor de limitare a vitezei

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 17.06.2008
Autoritatile orasului Philadelphia vor sa implementeze o metoda inovativa de reducere a vitezei in localitate.

Esential

100 de intersectii din orasul american Philadelphia vor fi dotate cu noul sistem de limitare a vitezei.

Pentru a preveni depasirea limitei de viteza, primaria orasului american Philadelphia a pregatit programul "Drive Care Philly". Daca pe drumurile cu care suntem obisnuiti in Romania se regasesc denivelari din acelasi material cu carosabilul sau, in cel mai fericit caz, din cauciuc, cu rolul de a limita de viteza de rulare in zonele rezidentiale, americanii vor sa introduca un sistem de incetinire inovator.

Sistemul se bazeaza pe iluzionism, marcajele high-tech 3D de pe suprafata carosabilului creand, la prima vedere, impresia unor praguri imense de limitare a vitezei care pot crea un disconfort semnificativ la trecerea cu viteza mare peste ele. Avantajul acestor tipuri de limitatoare este ca nu cauzeaza pagube automobilelor.

Autoritatile orasului Philadelphia vor sa implementeze noul sistem in aproximativ 100 de intersectii cu scopul de induce conducatorilor auto reducerea vitezei de rulare. Dupa introducerea noului sistem sunt asteptate rezultatele programului pentru a se decide daca aceasta metoda de limitare a vitezei este eficienta.

Via | Carscoop

Comentarii (3)

  • bbbobbbo
    nu cred
    si dupa ce or sa se invete conducatorii auto, dupa ce vor frana de 2-3 ori, ce-i va impiedica apoi sa treaca cu 80 km/h prin acele holograme?! Asta ar putea merge doar intr-o tara civilizata (ex. Germania) unde soferii au un cult al circulatiei auto, si unde de fapt nici nu au nevoie de praguri si alte prostii, insa intr-o tara ca Romania, doar un obstacol FIZIC (cum avem acum) ar face ca taranu' din 4x4 sa-si proteje masina incetinind.
    0 0
  • Catalin
    funny
    dar totusi inaplicabil. sa mai si explici ca de fapt este holograma... pai cine ar mai frana la intalnirea acestora ? Inteleg sa fie si naturale si falsuri ... dar altfel ?
    0 0
  • Ionut Berlea
    Hmm suuper daar....
    Totul e frumos, dar cand acele indicatoare virtuale se vor transforma subit (din cauza un virusi sau hakeri) in vreun animal sau alte chestii sa vedem atunci accidente!
    Sa aveti grija!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru