Honda dezvolta noi tehnologii pentru siguranta

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 22.09.2008
Honda a dezvoltat un nou airbag cat si o camera video care ofera vizibilitate in unghiurile moarte.

Honda a dezvoltat un airbag care minimizeaza impactul asupra corpului, precum si un sistem de camere video care ajuta la parcari si elimina unghiurile moarte. Tehnologia este similara cu cea oferita de Nissan si poate fi folosita pentru a circula in spatii inguste si pentru a observa ce este dupa colt in intersectii. Un computer sintetizeaza imaginile de la camerele din fata si din spate si ofera astfel o imagine de deasupra vehiculului in timpu manevrelor.

Airbag-ul dezvoltat de Honda se deschide in trepte controlate, micsorand astfel viteza de desfacere si perioada de timp in care remane umflat acesta, in ideea de a micsora impactul asupra corpului. Noul airbag i-SRS va debuta in Japonia in noiembrie pe o masina din clasa compacta. 

Intre timp, manechinul de teste Honda Polar III este la a treia generatie si va fi folosit pana la sfarsitul anului pentru testele la impactul cu pietonii. Noul model reproduce cu mai multa acuratete reyultatul impactului supra partii inferioare a spatelui si a partii superioare a coapselor.

Via | Autonews

Taguri: , Honda, airbag

Comentarii (2)

  • TOKYODREAM
    ok
    bravo HONDA :)
    0 0
  • Sharky
    Honda - the same spirit ...
    Honda continua sa aiba spiritul de pionier ce a caracterizat de la inceput masinile / motoarele sale.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru