Honda: "Nu vom renunţa la urmaşul lui Legend"

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.07.2010
Oficialii Honda au negat toate zvonurile care anunţau renunţarea la proiectul de dezvoltare a unui urmaş pentru Legend. Niponii susţin că sedanul este important pentru piaţa din SUA.

Insuccesul modelului Legend pe piaţa europeană şi nu numai a dus la apariţia unor zvonuri privind intenţia Honda de a nu mai dezvolta un urmaş pentru sedanul de lux. Oficialii japonezi au negat însă rapid informaţiile, motivând că evoluţia actualei generaţii nu este atât de importantă pentru viitorul vârfului de gamă.

Zvonul a fost infirmat chiar de Takanobu Ito, directorul executiv al companiei nipone, care a declarat că "sedanul de lux este un model cheie pentru piaţa din Statele Unite. În plus, Legend a reuşit să îşi consolideze poziţia în Japonia, unde a strâns un număr mare de clienţi fideli şi fani."

Actualmente, modelul a încetat să se vândă pe piaţa din Marea Britanie, din cauza interesului scăzut. Nici peste Ocean lucrurile nu sunt mai roz, în primele şase luni ale acestui an, omologul lui Legend, Acura RL, s-a vândut în doar 872 de exemplare, o cifră modestă având în vedere potenţialul pieţei din SUA

via | autocar

Comentarii (3)

  • off
    va repet, in urmatoarele 12-14 luni apare noul RL/Legend, au spus-o baietii de la Acura SUA intr-un interviu, parca luat de cei de la VTEC. dar nimeni nu asculta !!!
    6 1
  • John Mendel
    TOV Video: Interview with John Mendel at the 2010 New York International Auto Show


    http://templeofvtec.net/news/news-item?news_item_id=891301
    4 1
  • RL
    noul Acura RL a aparut de vre-o cateva luni ...... tot mai mult imi placea ala vechi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru