Honda si GM isi fac uzine in Thailanda

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 03.08.2007
Profitand de un stimulent fiscal al statului thailandez, Honda si General Motors vor sa deschida uzine in statul asiatic.

In timp ce statul roman incearca din rasputeri sa vanda fosta uzina Daewoo de la Craiova, alte state, mai putin dezvoltate economic, se descurca mult mai bine in atragerea investitiilor straine. Thailanda, de exemplu, a anuntat ca ofera reduceri de taxe de 17% pentru companiile care vor construi in aceasta tara uzine auto. Exista, evident, si cateva cerinte, deloc usoare: investia trebuie sa fie mai mare de 147 de milioane de dolari iar masinile care se vor costrui aici trebuie sa consume mai putin de 5 litri/100 km si sa emita mai putin de 120 g CO2/km.

Cifrele nu i-au speriat insa pe cei de la Honda, care au anuntat imediat ca sunt interesati de oferta guvernului thailandez. Honda planuia deja o uzina in aceasta tara iar oferta i-a facut sa dubleze investitia, care acum se va cifra la 186 de milioane de dolari. Productia la acest sit de productie este programata sa inceapa in toamna anului viitor. Urmatorii pe lista sunt cei de la General Motors, care si-au anuntat disponibilitatea de a investi aici prin vocea presedintelui GM pentru Asia de sud-est: "In principiu, sprijinim ideea Thailandei si evaluam situatia.

Este un dialog la care suntem deschisi", a declarat Stephen Carlisle.

Thailanda nu oferteaza insa doar marile companii, indienii de la Tata Motors fiind invitati sa ia parte la un program de dezvoltare a unui minicar ecologic in care acestia vor investi doar 39 de milioane de dolari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru