Hyundai a ajuns la 5 milioane de masini in SUA

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 24.07.2007
Coreenii au avansat serios pe piata americana, unde au vandut din 1986 si pana in prezent 5 milioane de masini.

Hyundai este producatorul coreean cu cea mai mare notorietate pe piata auto mondiala. Ofensiva asiaticilor pe piata americana si europeana este cunoscuta deja de toata lumea.

Constructorul asiatic a patruns pe piata in Statele Unite acum 21 de ani, in anul 1986. Coreenii au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca au ajuns la 5.000.000 de masini vandute pe piata americana. Hyundai trece prin cea mai buna perioada din existenta sa in materie de vanzari.

Anul trecut a vandut in SUA circa 450.000 de unitati, iar pentru 2007 estimeaza vanzari in crestere cu circa 100.000 de unitati. Cele mai populare modele ale producatorului coreean sunt sedanul Sonata si SUV-ul Sante Fe.

Se cunoaste ca marca asiatica a avut mari probleme de imagine la inceputul anilor '90 din cauza problemelor de fiabilitate ale modelelor sale. Hyundai a investit mult in programe care sa aduca calitate modelelor sale iar acest lucru s-a vazut in cifrele vanzarilor.

Anul trecut, coreenii au primit locul intai la studiul privind satisfactia clientilor, la categoria marcilor normale, devansand marele rival Toyota, pe piata din SUA.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru