Hyundai alege St. Petersburg pentru uzina din Rusia

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 18.12.2007
Fabrica Hyundai din Rusia va fi construita pana in 2011 la Sankt Petersburg. Coreenii investesc aici 400 de milioane $.

Esential

400 de milioane de dolari costa ridicarea uzinei Hyundai din Rusia.
3 ani va dura constructia sitului de productie.

Hyundai a ales Sankt Petersburg-ul pentru a-si construi indelung mediatizata uzina proprie din Rusia. Prin investitia de 400 de milioane de dolari, coreenii vor dezvolta un sit de productie cu o capacitate de 100.000 de unitati anual. Constructia va incepe la mijlocul lui 2008 si se va incheia in 2010, urmand ca unitatea sa fie complet operationala pana in 2011.

Producatorul asiatic nu a publicat inca numele modelelor care vor fi construite "intr-o tara cu ritm crescut de dezvoltare", asa cum este caracterizata Rusia. Singurul indiciu scapat de coreeni este faptul ca masina produsa la uzina din Sankt Petersburg va fi una speciala si destinata anumitor piete. "Modelul nu se afla inca in gama Hyundai", a precizat Anna Belozerskaya, purtator de cuvant al companiei.

"Aceasta uzina ne va permite sa ne servim mai repede clientii si ne va asigura succesul intr-una dintre economiile lumii cu ritm ridicat de crestere. Chiar daca ne-am descurcat bine si pana acum in Rusia, cresterea noastra viitoare pe piata din Rusia va depinde foarte mult de cat de mult ne vom apropia de clientii de aici", a declarat presedintele Hyundai, Chung Mong-Koo.

Taguri: Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru