Hyundai i10 electric intra in productie in acest an

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.01.2010
Productia lui Hyundai i10 EV va debuta in India in decursul acestui an. Primul model electric al constructorului sud-coreean va fi disponibil doar pentru flote atunci cand va debuta pe piata.

Productia versiunii electrice a lui Hyundai i10 va debuta in decursul acestui an. Noul i10 EV va fi primul model electric produs in masa de Hyundai si va fi lansat in 2011. Modelul va utiliza componente produse la uzina Hyundai din India si va fi asamblat la fabrica Hyundai din Coreea de Sud, in acelasi loc in care sunt asamblate si celelalte unitati i10. In prima faza, i10 EV va fi disponibil doar pentru flote guvernamentale si companii.

Hyundai i10 electric este propulsat de un motor electric de 65 CP care este alimentat de o baterie Litiu-Ion de 16 kWh realizat de cei de la LG. Acesta poate sa atinga o viteza maxima de 128 km/h si are o autonomie de 160 de kilometri. Bateria lui i10 EV poate fi incarcata in doua moduri %u2013 unul care dureaza cinci ore si este realizat de la o priza de curent alternativ de 220 de volti si unul ultra-rapid, care este realizat in doar 15 minute de la o priza speciala de 415 volti.

Cota de productie a noului Hyundai i10 EV nu a fost inca anuntata, semn ca modelul ar putea fi disponibil si pentru public la un moment dat.

Mai mult decat atat, autonomia ridicata a acestuia il face capabil si de drumuri scurte in regim extra-urban, lucru care ar fi util pentru numerosi navetisti.

Via | Allcarselectric

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru