Hyundai isi construieste fabrica in Cehia

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 08.05.2007
Hyundai a demarat constructia unei fabrici de 1,1 miliarde euro la Novice in Cehia.

Hyundai a inceput constructia fabricii sale de 1,1 miliarde Euro in Nosovice, Cehia. Finalizarea lucrarilor este estimata pentru luna martie 2009.

Fabrica va avea o capacitate de 200.000 vehicule anual. La Novice, Hyundai va produce modelul i30 si un minivan compact inca nedezvaluit (cu nume de cod YN). Incepand cu anul 2011 coreenii vor mari capacitatea fabricii cu 100.000 unitati, pentru producerea unui al treilea model.

"Odata cu experienta de productie acumulata de Hyundai in Coreea, China, SUA, Turcia si India, am creat o fabrica cu tehnologie de ultima ora, care va stabili standardul de eficienta si productivitate. Luand in considerare combinatia intre abilitatile muncitorilor cehi si reputatia priceperii excelente a cehilor, potentialul de a produce vehicule de cea mai inalta calitate din toata Europa este clar" spune Chung Mong-Koo, presedinte si CEO la Hyundai.

Hyundai a optat pentru o baza de productie in Europa ca raspuns la intensificarea concurentei de pe aceasta piata in cadrul segmentului C, acesta reprezentand aproximativ 30 de procente din vanzarile pe piata Uniunii Europene.

Intr-o prima faza se preconizeaza crearea a 2845 de noi locuri de munca in mod direct de catre Hyundai Cehia. Un numar de alte 675 de noi locuri de munca vor fi create in cea de-a doua faza a extinderii, ducand numarul total de oameni angajati la nivelul de 3520.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru