Hyundai, victima unei campanii frauduloase prin SMS în România

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 03.09.2010
SMS-urile care circulă în reţelele de telefonie mobilă prin care sunteţi anunţaţi că puteţi câştiga maşini Hyundai fac parte dintr-o campanie falsă frauduloasă.

Importatorul oficial Hyundai în România anunţă publicul că seria recentă de campanii prin SMS cu premii în bani, telefoane mobile sau maşini în care este implicat numele constructorului coreean este falsă. Fiecare SMS de acest tip care circulă prin reţelele mobile nu este, astfel, nimic mai mult decât o tentativă de fraudă.

"O serie de clienţi au primit mesaje SMS prin care erau anunţaţi că au câştigat premii în bani, maşini sau telefoane mobile oferite de către Hyundai Auto Romania. Pentru a intra în posesia premiului se solicită transmiterea de date personale, apelarea unor anumite numere de telefon, achiziţia de cartele valorice şi trimiterea codului de acces sau efectuarea de transferuri bancare. Hyundai Auto România doreşte să precizeze că nu are nicio legătură cu aceste mesaje/apeluri telefonice, considerând această acţiune drept frauduloasă şi cu unic scop de escrocare a persoanelor vizate", se arată în comunicatul Hyundai Auto România.

Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii mărcii, organele abilitate au început deja cercetările în acest caz, despre care Hyundai susţine că este "o dezinformare frauduloasă cu grave consecinţe asupra imaginii companiei".

În cazul în care veţi primi un astfel de mesaj presupus din partea Hyundai, sunteţi rugaţi să semnalaţi frauda la adresa de e-mail office.hyundai@tiriacauto.ro.

CAZURI ANTERIOARE

Hyundai nu este prima marca implicată fără voia sa în astfel de presupuse campanii, Dacia lovindu-se în anii trecuţi de câteva ori de probleme asemănătoare.

Astfel, la mijlocul anului trecut, pe internet a circulat un concurs la care se ofereau ca premiu automobile Logan prin tragerea la sorti a 10 numere de telefon. Presupusii castigatori, care ar fi urmat sa fie anuntati prin SMS, trebuiau sa achite în avans o taxa de curierat cuprinsa intre 250 si 650 de euro.

După ce oficialii români s-au adresat oamenilor legii, tentativele de fraudă au dispărut.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru