IBM a creat volanul care-ti citeste de pe buze

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 17.06.2008
"Artificial Passenger" este un sistem care citeste gesturile celui aflat la volan si actioneaza in consecinta.

IBM a dezvoltat o noua tehnologie pentru industria auto. Inventia specialistilor IBM este una mai putin obisnuita si nu vine neaparat in sprijinul unei nevoi clare.

Este vorba despre un volan inteligent care citeste reactiile umane. Mai precis, volanul poate citi de pe buzele soferului, poate raspunde la expresia faciala si vibreaza in ritmul muzicii intonate de conducatorul auto.

Denumit “Artificial Passenger”, sistemul este dotat cu o serie de senzori si o camera de filmat care raspund impreuna la necesitatile soferului. Principala functie a acestui program este controlul muzicii, dar acesta mai poate fi setat sa raspunda la tot felul de alte comenzi, cum ar fi actionarea telefonului mobil, deschiderea trapei sau a portbagajului.

Volanul prevazut cu “Artificial Passenger” nu este doar un accesoriu de divertisment. Abilatatile sale, care cuprind monitorizarea ritmului cardiac, a tensiunii sau a respiratiei pot fi folosite ca un sistem de avertizare pentru cel aflat la volan.

Via | Wired Blog 

Comentarii (22)

  • =))
    doamne, ce spart e asta...
    0 0
  • haha
    haha ce caterinca:))
    super inventie..
    0 0
  • SorynZ
    BELEA
    super tare.. am si eu in masina:)))
    0 0
  • Un priceput
    Un mare BS
    Doar un alt BS
    0 0
  • Iulian
    Trist...
    Mai bine aibiem ceva! Asta e o stupizenie mai mare ca cine a inventat-o. Pacat ca au stricat masina aia instaland asa aberatie...
    0 0
  • Cosmin
    Asta nu e evolutie
    Asta face omul cand se plictiseste. Defapt ca masina aia sa raspunda la comenzi corect trebuia sa facem noi pe robotii nu ea dupa noi. Ma rog, am vazut cazuri si mai rele.
    0 0
  • Aiurea...
    Inca un gadget sa ia banii de la fraieri si sa ii distraga de la condus...
    0 0
  • phantom
    pacat
    pacat k exista atati cretini pe lumea asta... dar si mai rau e ca exista unii sa-i promoveze... bai Robert Gherghe tu chiar nu ai ce face??? Bafta in continuare si sper sa nu mai faci asa articole superbe
    0 0
  • Andrei
    SUUUUPER idiotenie...
    Asta e o mare idiotenie. La mercedes (nus tiu la celalte masini) cel putin pe noul C classe, exista linguatronic.Apesi pe un butond e pe volan si prin comanda vocala actionezi ce vrei.. bine, nu stiu daca poti deschide si inchide geamuri cu el, dar ai butoanele in stanga pentr asa ceva:) Asta chiar e o mare porcarie ! IBM vrea sa arate cat de capabili sunt, da ca evolutie tehnologica e buna... dar e ca si la manele... descoperi ceva s faci in prostie acel ceva doar pentru ca poti... DA ! ar fi bun ! dar stiti cum? acea camera sa fie monanta in fata fiecarui loc de pasageri si in caz de accident, iar pasagerii nu se pot misca sa apele 911 sau 112 (serviciul de urgenta) prin comanda vocala.. si sa fie un sistem independent de telefonie.. o linie separata pentru asa ceva, total independent de computerul de bord si restu... asa da!
    0 0
  • Bataie de joc
    Ce bataie de joc mi se pare filmuletul asta :) Nu cred ca-i ceva real din ce scrie acolo.

    Cred ca daca ar fi fost pe bune prezentarea, ar fi fost facuta mult mai profesionist, oricum IBM nu vad sa scrie pe niciunde.

    Si avand in vedere ca sursa ii un blog, sigur este foarte veridica. Mare ii foamea asta de newsletter-uri la site-ul asta.
    0 0
  • sharky
    sunteti incredibili cu reclamele astea... desi aveati un una mare care enerva tot timpu si iti aprea in ochi acu mai aveti o idiotenie. nici nu pot sa vad ce scriu din cauza ei si desi am inchiso de 10 ori tot reapare. dati-o-n mamaliga de treaba... va bateti joc? sau sunteti prea flamanzi de bani? sa va fie rusine
    0 0
  • washburn
    haha!!
    Misto inventia dar cred ca e doar pentru cei care se plictisesc..si eventual pentru cei care trebuie sa astepte mult la o intersectie sau conduc pe un drum pe care nu intalnesc alte masini.
    0 0
  • prosteala
    Deci cand am vazut "inventia" mi s-a parut ceva foarte tampit.In primul rand titlul articolului nu cred ca este adevarat.IBM se baga intr-o asa porcarie? :))) Mi se pare stupid, si apoi daca ar avea functii dupa voce ar fi ceva, dar asa pe volan? tre sa freci volanu ala pana iti iasa apele si sa ai grija ca in curbe sa nu cumva sa intrerupi muzica cand iti este lumea mai draga.Oricum e buna....da pentru aia care nu au ce face cu banii
    0 0
  • Aberatie!
    sunteti cretini?
    Voi nu vedeti ca e caterinca de doi bani? Asa m-am saturat de rahatu asta de site... numa stiri de tot rahatu... luati-va dracu o slujba adevarata....
    0 0
  • ALTA INVEnTIE!!!!
    Hartia igienica automata!
    Eu am inventat hartia igienica inteligenta!
    Accesand site-ul www.automarket.ro/hartia_inteligenta=%BUY_%YOU%21_STUPID IDIOT puteti profita de oferta noastra!
    De asemenea intri automat in concursul "Cel mai prost dintre creduli" si ai sansa sa castigi un VOLAN I"D"M GOLD EDITION!
    Msi multe accesari, mai multe sanse, HAI SICTIR!

    SUNTETI PENIBILI!
    0 0
  • E 1 aprilie cumva??
    Voi nu sunteti normali. Nu vedeti ca ala si-a desenat pe volan cu carioca butoanele si muzica o facea din muzicuta. Mare inventie. Mare e gradina Domnului. Ce site si redactori praf
    0 0
  • domnosu
    :-))))))
    VRAJEALAAA!!! :-))
    0 0
  • adisss
    facatura
    Ce vrajeala e filmul asta....:)))))) nu mai pot de ras... in orice caz... cred ca s-a gandit mult ala pana a facut "prezentarea" ca nu prea e cu toate "bilele la rulmenti"... "n-ai cu cine frate, n-ai cu cine"... si voi astia de la automarket, daca puneti stiri dintr-astea de doi bani, duceti lipsa mare de subiecte. aaaaaa, am inteles, aseara era meciul Ro-NL si nu ati avut timp de ceva mai calumea.of of...va asteptam cu ceva si mai interesant... oricum mi-ati descretit fruntea in dimineata asta.E mai tare decat bancurile pe net...:))))))))))
    0 0
  • CRISTI 13
    DUTE REDACTORE SEFFF SI TE SPINZURA!!!!!!!! ASTA-I STIRE??? IM-I VINE SA VA PLING DE MILA!!!
    0 0
  • de i-drive atzi auzit??
    "artificial passenger" de cati ani e pe Mercedes si BMW ?! woaw ce stiri .. bah mi-e scarba de retardatzii care pun stiri de genu asta pe site.. mi-am pierdut 1 minut din viatza degeaba!!
    0 0
  • Mitica
    IBM
    Lucrurile astea le poate face si nevasta!!!
    0 0
  • Andrei
    BullShit
    Nu cred nimic din toate astea...cred ca e o caterinca de doi bani.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru