Importurile second-hand explodeaza in Polonia

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 13.08.2008
Dealerii si importatorii de masini noi din Polonia sunt nemultumiti de numarul crescut de importuri second-hand.

Esential

1 milion de masini second-hand vor fi importate in Polonia in cursul anului 2008.

Autoritatile din polonia au raportat 131.100 de masini second-hand importate in tara doar in luna iulie, o cifra care confirma apetitul polonezilor pentru acest tip de achizitii. Conform prognozelor poloneze, in statul est-european vor fi importate in 2008 peste un milion de autoturisme din Europa de Vest, nivel comparabil cu cel din 2004, atunci cand polonezii au profitat de intrarea in Uniunea Europeana pentru a stabili un record neegalat la importuri de masini de ocazie.

"Importurile vor ramane la un nivel foarte inalt si nu exista nicio sansa pentru ca acestea sa scada in urmatoarea perioada. regulile TVA-ului sunt nefavorabile celor dealerilor de masini noi iar zlotul in continua crestere permite importul mai usor al masinilor din Europa de Vest", sustine Jakub Farys, oficial al Asociatiei Industriei Auto din Polonia. Unul dintre punctele care ii nemultumeste pe dealeri si importatori este faptul ca Polonia nu a pus la punct o legislatie prin care masinile noi si ma putin poluante sa fie favorizate in lupta cu loturile auto second-hand.

via | Just Auto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru