In sfarsit, noul C-Klasse!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 19.01.2007
Germanii de la Mercedes au publicat informatiile si fotografiile oficiale legate de noul C-Klasse. Vi le prezentam in premiera nationala!

Mercedes a publicat, dupa o lunga asteptare, fotografiile oficiale ale noii generatii C-Klasse, model care inlocuieste o masina de mare succes (doua milioane de exemplare vandute din actuala generatie de la lansarea sa, in 2000). Realizat pentru a concura pe aceeasi piata cu BMW Seria 3, noul C-Klasse si-a schimbat complet stilul, abordand o linie de design deja cunoscuta dupa lansarile ultimelor S-Klasse si R-Klasse.

Versiunea 2008, asa cum este ea denumita oficial, ramane una dintre cele mai sigure berline existente pe piata in acest moment, acelasi S-Klasse fiind la baza multora dintre sistemele de siguranta prezente pe noul C. Si aici remarcam sistemele Agility Control (care controleaza rezistenta suspensiilor in functie de conditiile de rulare) si Pre-Safe (care actioneaza automat franele in momentul in care comenzile masinii sunt scapate de sub control). In standard vin sapte airbag-uri, la fel ca centurile pretensionate si tetierele active.

Cele mai multe dintre motoarele prezente pe generatie precedenta se regasesc si pe cea noua, acestea venind insa cu diferente majore in ceea ce priveste performantele si economia de combustibil.

Puterea dezvoltata de propulsoarele supraalimentate cu patru cilindri creste cu pana la 13% in timp ce cuplul urca si el cu pana la 18%. In ceea ce priveste consumul, C180 Kompressor anunta o economie de 0.3 litri la suta de kilometri fata de generatie anterioara iar C 200 Kompressor isi reduce consumul cu 0.5 litri/100 km. Cu exceptia lui C350, toate versiunile noului C-Klasse vin echipate in standard cu o cutie de viteze cu sase trepte. C350 dispune in schimb in pachetul de baza de o transmisie 7G-tronic, singura cutie de viteze automata cu sapte trepte din lume.

La interior, viitorii clienti pot opta pentru trei versiuni diferite de echipare: Avantgarde, Elegance si baza Classic. Pentru prima data in istoria unei berline Mercedes, forma grilei frontale si pozitionarea siglei disting foarte clar versiunile unui model. Astfel, logo-ul asezat imens asezat pe centrul grilei este o particularitate a versiunii de echipare Avantgarde. In habitaclu, inginerii Mercedes au apropiat stilurile abordate in gama de modele iar echipamentele disponibile pe noua berlina se apropie foarte mult de cele pe care le regasim pe roadsterele sau pe coupe-urile marcii.

Iata motoarele si cifrele fiecarei versiuni disponibile la startuil carierei noului Mercedes C-Klasse:

C200CDI – 134 CP / 270 Nm

C220CDI - 168 CP / 400 Nm

C320CDI - 221 CP / 510 Nm

C180K - 154 CP / 230 Nm

C200K - 181 CP / 250 Nm

C230 - 201 CP / 245 Nm

C280 - 228 CP / 300 Nm

C350 - 269 CP / 350 Nm

Comentarii (18)

  • C
    Superb. As vrea sa fiu unul dintre primii clienti..
    0 0
  • detectoarebune.ro
    client
    Si eu tot printre primii in 2008 cand apare ;) cred ca un C200K Elegance ...
    0 0
  • da
    bine ca aveti bani :-)))
    0 0
  • andrei
    :((
    care ma imprumuta si pe mine cu niste bani sa imi iau un C320CDI :)) ii dau inapoi la prima pensie :)) daca mergi acuma pe valea prahovei in weekend nu o sa ai loc de parcare si sunt o gramada de masini ce depasesc 100k$ ... romanul s-a nascut sarac insa a stiut de unde sa fure si ce siretlicuri sa utilizeze pentru a ajunge foarte bogat :) :(
    0 0
  • c klasse
    in sfirsit a inceput mercedes sa faca masini germane NU coreene cum aratau cele vachi.BRAVO
    0 0
  • fii ma serios
    poate pentru tine aratau ca niste masini coreene
    0 0
  • mercedes
    da e superb dar nu pentu romani
    0 0
  • the best
    pentru cei isi doresc o masinade clasa medie!!! nu o evitati
    0 0
  • Mercedes is the best
    In conditiile in care nemtii au aproximativ 30% din brevetele de mondiale de inventii nu mai mira deloc performantele pe care le au si cu acest nou model de Mercedes. Sunt insa f. curios sa vad noile preturi pentru ca vechea gama incepea, in Romania, de la 31.500 Euro ( cash )- pentru C180 Kompressor.... Bravos Mercedes !
    0 0
  • hmm...
    Se putea si mai bine... Ma asteptam la ceva mai senzational, dar... Cel putin stopurile parca sunt neterminate... Nah, gusturi! Astept sa-l vad totusi in realitate.
    0 0
  • tare
    misto masina ,dar ptr salariile de la noi vorba aia,poate pe la pensie sau sa dai un tun sa o iei..
    0 0
  • Manu Matei
    Mertz
    Lumea masinilor se imparte in Mertz si restul, este demonstrat iar acest amanunt. Q.E.D.
    0 0
  • domino
    mai tare decat BMW
    asta e chiar mai misto dect BMW seria 3....deci marfa de masina!!!
    0 0
  • gabone80
    hmm
    modelul actual nu va face ce a facut vechiul C de la mercedes.
    si nu pentru ca nu arata mai bine , ci pentru ca ala a rupt, a facut istorie, a fost un model pentru zeci de alte firme "concurente"...
    personal imi placea bmw-ul mai mult inainte sa vad un C negru... de atunci chiar si bmw-urile au stopuri .. care tind spre triunghi...
    0 0
  • lucian
    clasa C mai sportiva decat seria 3
    -arata mai bine ca seria 3, la seria 3 tampitul ala de american Bangles sau cum il cheama, a proiectat iar gresit stopurile la bmw, de fapt el a stricat totul la bmw de cand a fost numit designerul firmei; a stricat seria 7, apoi seria 5, acum seria 3. unde e 850-ul? a stricat seria Z!!!, nu se mai vand bine! seria 6 nu e lat deloc, e o masina ingusta, in comparatie cu SL, iar SL modelul nou se face din 2001, seria 6 a aparut mult mai tarziu, si tot nu arata mai bine ca indescalificabilul SL!!!!! Acum prefer Mercedes, desi BMW mi-a placut pana a venit tampitul ala de american si a stricat totul la bmw! E normal ca si noul C mercedes sa arate mai bine ca seria 3, seria 3 arata ca dracu cu stopurile alea fara nici un contur!!!!!!! Bravo Mercedes! apropo: eu am un Porsche 911 gt3, deci sunt neutru...au revoir..
    0 0
  • Arlequino
    no mi piace
    ... m-as da o tura cu ea dar nu are carlig pentru remorca?..si cu ce duc mieii de Paste la piata?
    0 0
  • catalin
    despre c klasse
    este o masina super in comparatie cu seris 3 de la bmw....cu un pret aproximativ la fel...nu este mare diferenta!dar totusi sunt 2 masini complet diferite.bmw-duritate,spertiovitate...mercedes-siguranta...confort...eleganta
    0 0
  • stefana
    ceva clasic
    mdea...:P cam clasic ma asteptam la mai mult
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru