Incepe proiectarea autostrazii Bucuresti-Brasov

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 23.08.2007
Ministerul Transporturilor a decis sa demareze proiectarea autostrazii Bucuresti-Brasov.

Consortiul italian format din firmele Pizzarotti-Tirena Scavi va incepe proiectarea tronsonului cuprins intre km 0 si 19,5 al autostrazii Bucuresti-Brasov inainte de primirea terenurilor din localitatile prin care va trece autostrada.

Decizia a fost luata ieri intr-o intalnire la care au participat Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Mihai Grecu, directorul general al CNADNR, reprezentantii Pizzarotti - Tirena Scavi, Search Coorporation, precum si primarii localitatilor Voluntari, Stefanesti si Moara Vlasiei, care vor fi traversate de autostrada. Compania Pizzarotii-Tirena Scavi se va ocupa si de realizarea proiectul tehnic si de studiul de fezabilitate.

Intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor se arata ca in urma intalnirii, partile implicate au decis incheierea unui act aditional prin care firmele de constructii pot incepe proiectarea inainte de predarea amplasamentelor.

Consortiul Pizzarotti-Tirena Scavi a castigat licitatia pentru constructia primului tronson al autostrazii Bucuresti-Ploiesti, de 19,5 kilometri, cu o oferta de 514,6 milioane lei (circa 154 milioane euro).

Comentarii (4)

  • ra***
    ...italieni...OMG multi bani trebuie sa fi iesit la afacerea asta odioasa....
    0 0
  • Sa nu ne pripim...
    ...cu italienii. Nu toti sunt flecari pusi pe negocieri in stil tiganesc si fermecat cu frumosul obiectelor lor pe bani multi.

    Daca ati fost in Italia cu masina cu siguranta ati remarcat cele mai bune autostrazi din Europa si o retea extinsa la concurenta cu Germania. Daca proiectul e gestionat corect, urmarit de Minister fara piedici din interese meschine, chiar are sanse sa iasa excelent.
    0 0
  • fotbal
    au nevoie de bani
    Vrajeala au nevoie de bani guvernanti si nu stiau cum sa mai faca rost de ei si ce au zis hai sa mai "modernizam inca o autostrada" ca tare multe avem ...au vile de terminat prin pipera ..apartamente de cumparat prin strainatate si alte interese ....
    0 0
  • ursus2
    Mai Mirica tata! Sigur trece viitoarea autostrada Bucuresti-Brasov prin localitati,sau e gresala de tipar? Te citez:"...inainte de primirea terenurilor din localitatile prin care va trece autostrada."
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru