Inchisoare pentru soferii care vorbesc la mobil

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 18.07.2008
Marea Britanie a introdus pedeapsa cu inchisoare pentru soferii care comit un accident in timp ce vorbesc la telefon.

Guvernul britanic a adoptat o lege prin care soferii care produc accidente rutiere in timp ce vorbesc la telefon vor primi pedepse cu inchisoarea.

In cazul in care un accident rutier soldat cu victime umane este produs in timpul folosirii telefonului mobil, soferul vinovat primeste inchisoare intre 2 si 14 ani.

Pedeapsa poate ajunge pana la 14 ani, daca accidentele rutiere se produc in anumite conditii. Metoda britanica poate fi preluata in curand de mai multe tari ale Uniunii Europene, in vederea eliminarii numarului mare de accidente cauzate de folosirea telefonului mobil in timpul condusului.

Autoritatile de la Bruxelles au recomandat tarilor din comunitatea europeana sa adopte un pachet de legi dur pentru a spori siguranta pe drumurile publice.

Via | Reuters 

Comentarii (7)

  • bogdan
    sic ! sic ! sic !
    foarte bine fac , asa sper sa fie si in romania , cand vreau si eu sa traversez strada , nu pot ca deh se grabeste un cretin care vorbeste la mobil in timp ce conduce , asa era odata sa mor pe trecerea de pieton , din cauza unuia ca asta , asa ca mai inchideti naibii tampeniile alea in timp ce conduceti . ca deh , carnetul pe spaga stiti sa-l luati dar sa respectati niste reguli si alti oameni nu va intereseaza , asa ca urez tuturor soferilor un drum cat mai dur spre IAD !
    0 0
  • si
    sau mai bine.s-a inventat handsfree`ul care vine la pachet cu telefonul.asa ca use it.
    0 0
  • pt bogdan
    Ce mai? Intzeleg de soferii ce is mari jmecheri! Dar ce ai cu toti soferii? Si de pietonii aia care sar pe trecerea de pietoni si nu se asigura catusi de putin nu zici nimic? Esti putin cam frustrat baiatule. Nu ai reusit sa-ti iei logan?
    0 0
  • Mda ce sa zic
    Vai de mine ce legi dau ei, ce civilizati is. Dar uitati-va ca nu e totdeauna roz chiar si cu legile lor.
    0 0
  • bogdan
    pentru rares
    nu mi-am luat logan ca nu am bani SI NICI NU VREAU SA-MI IAU , si hai sa zic ca nu toti soferii merita sa ajunga in iad , dar sunt totusi multi care o merita , mai ales aia de prin bucuresti , cat despre pietoni , exista destui debili in tara asta , asa ca asta e . personal cred ca mai bine ar renunta cat mai multi la masini , sunt prea multe , polueaza si nu exista loc pentru ele . in plus ar fi misto sa punem mijloace ratb muuuuult mai mari . ca sa evitam supra-aglomerarea .
    0 0
  • @bogdan
    eu zic sa te tratezi rapid ca risca sa avanseze boala asta a ta... doar pt ca tu nu esti in stare sa-ti iei nici macar un cazan pe roti, asta nu inseamna ca altii ar tb sa renunte la masini si la autonomia (si multe alte avantaje) care vin odata cu ele. de acord, sunt nebuni, sunt oameni inconstienti care in conditiile in care nu-s in stare sa mearga cu masina bine chiar si cand sunt atenti isi mai impart atentia si cu alte activitati, dar asta nu inseamna ca tb sa generalizam si sa ne intoarcem cu totii la comunism - sa mergem cu totii cu mijloace de tortura in comun.

    ... sau poti sa te muti in rusia ca poate te simti mai ca acasa ;)
    0 0
  • e buna legea dar la ei nu la noi :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru