INDIA: Taxe de 110% pentru cei care îşi cumpără Bugatti Veyron Grand Sport

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 29.10.2010
Bugatti a lansat noul Veyron Grand Sport în India. Preţul acestui model este de 2.6 milioane de euro, dublu faţă de Europa, din cauza taxelor imense pe care le percepe statul indian.

Bugatti a anunţat lansarea oficială a lui Veyron Grand Sport - versiunea cabrio a supercarului mărcii franceze - în India. Nimic senzaţional până aici, modelul mărcii care face parte din Grupul VW fiind deja lansat pe majoritatea pieţelor importante pentru Bugatti. Şi totuşi, un amănunt interesant iese în faţă: spre deosebire de celelalte ţări în care modelul Bugatti este prezent, acesta costă în India de două ori mai mult decât anunţa compania în comunicatul oficial de la lansare.

Concret, preţul indian al lui Bugatti Veyron Grand Sport este de 160 de milioane de rupii, echivalentul a 2.6 milioane de euro. Acest lucru se datorează taxelor imense, de 110%, pe care oficialităţile indiene le percep de la noii posesori ai unor maşini de lux. Conform managerului de marketing Bugatti din Orientul Mijlociu, Europa şi India, Guy Caquelin, clienţii vor fi nevoiţi să aştepte între şase şi opt luni pentru a pune mâna pe noua lor "jucărie".

INDIA, ÎNTRE BOGAŢI ŞI SĂRACI

Conform analizelor internaţionale, piaţa indiană a produselor de lux se va tripla până în 2015, ajungând la 10.5 miliarde de euro.

"Indienii au o putere de cumpărare în creştere şi încep să conştientizeze valoarea unor produse de top. Indienii cu bani sunt gata să-şi etaleze bogăţia", sus'ine Satya Bagla, şeful dealerului indian al mărcilor Bugatti, Lamborghini şi Bentley.

Averea totală a celor mai bogaţi 100 de indieni a urcat în acest an până la 216 de miliarde de euro, un record absolut în istoria acestei ţări. Această sumă echivalează cu un sfert din Produsul Intern Brut al Indiei, însă prognozele arată că bogaţii din India îşi vor dubla averile în următorii cinci ani. Cu toate acestea, conform Băncii Mondiale, 76% din populaţia Indiei îşi permite să cheltuie mai puţin de doi dolari americani pe zi.

Comentarii (7)

  • India
    E logic , cu cat numarul saracilor e mai mare cu atat averile celor foarte putini bogati sunt mai mari . Distributia averilor .
    10 2
  • .
    Bah BOC nu vrei si tu sa bagi taxe din astea...? te-ar duce capu
    7 4
  • Lasa ca si le inmatriculeaza toti in bulgaria :)
    9 3
  • La noi niciodata
    Pentru ca prietenii lui Casuneanu (de ex.) din guvern si parlament (oricare guvern si oricare parlament) nu vor face o miscare asa ne-amicala.
    2 3
  • asa trebuie si la noi!!!
    grandomania trebuia platita!!!! vrei masina plateste pe masura!! ca asa e romanul...nu are casa nu are masa darrr macar o masina tare sa aiba in viata asta!!!!
    7 1
  • BASE:2 euro pe zi-cam mult
    Le urez la ''baietii destepti'' cat mai multe carute dinastea de milioane de euroi si sper sa nu ajungem sa traim cu 2 euro pe zi, ar fi trist ,desi nu suntem departe ca am recuperat mult in 2010.

    Sa traim ....
    4 0
  • @edi80
    nu vreau sa fac rasism , dar ideea asta vine de la tigani , eu am vazut o casa "improvizata" si un Nissan Primera nou pe Splaiul Unirii dintre AutoVit si showroomul Mercedes din Bucuresti + au aparut acum 1000 ani din India si Pakistan
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru